Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Постачальники оприлюднили нові тарифи: які ціни на газ у листопаді

Розповідаємо, які ціни на блакитне паливо в Україні та що пропонують різні компанії

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Тарифи на газ для населення

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Наразі в Україні діє мораторій на підвищення тарифів на комунальні послуги. У листопаді, в рамках річних тарифів, вартість газу коливається від 7,7 до 9,99 грн за кубометр.

Ми дізнались, які річні ціни пропонують 9 різних компаній та у кого вартість блакитного палива найвища.

Тарифи на газ

Вартість газу залишається стабільною та відрізняється залежно від постачальника. Майже 98% побутових споживачів є клієнтами НАК "Нафтогаз України" та отримують блакитне паливо по 7,96 грн. Деякі компанії пропонують тарифи на газ нижчі, ніж у Нафтогазі.

Найвищу ціну на блакитне паливо встановила компанія "Ритейл Сервіс", вона надає послуги під брендом "СвітлоГаз" по 9,99 грн за кубометр.

Тарифи на газ
Скрин: ГазПравда

Такі ціни вказані для діючих споживачів, новим клієнтам можуть запропонувати розцінки, які будуть вище за нинішні. Саме тому перед підключенням до нового постачальника необхідно ретельно вивчити умови та тарифні плани кожної компанії.

Субсидії на газ

В Україні уряд допомагає населенню зменшити витрати, призначаючи субсидії на паливні ресурси. Українці можуть отримати грошові виплати від держави для відшкодування покупки твердого палива і скрапленого балонного газу.

Наразі одна тонна твердого палива коштує 3 310,97 гривні, а балон зрідженого газу можна придбати за 331,10 гривні. Фінансова допомога буде вираховуватись з вартості ресурсів.

Норми, згідно яких надаються субсидії:

  • 2 тонни твердого палива на одне домогосподарство на рік;
  • 2 балони скрапленого газу (42 кг) на рік на 1-2 особи, три балони (63 кг) на 3-4 особи, чотири балони (84 кг) на п’ять і більше осіб.

До 30 листопада можна написати заяву в управлінні соціального захисту за місцем проживання, а з 1 грудня – у сервісному центрі Пенсійного фонду.

Документи, які потрібні для оформлення такої субсидії:

  • паспорт та ідентифікаційний код;
  • пільгове посвідчення;
  • довідка про наявність в оселі пічного опалення або кухонного вогнища на твердому паливі;
  • довідка з банку про поточний рахунок для нарахування компенсації;
  • довідка про склад сім’ї;
  • довідка про доходи за попередні 6 місяців (для учасників війни, багатодітних сімей, сільських педагогів і медиків).

Раніше ми розповідали, що чекає на українців за несплату рахунків за комуналку. Також ми писали, чим можна опалювати будинок взимку, окрім дрів та газу. Більше про опалювальний сезон в Україні читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.