Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Початок опалювального сезону 2022-2023 переноситься – коли буде тепло

Розповідаємо, через що опалювальний сезон може початися пізніше ніж зазвичай, та що на це впливає

Фото: Уніан, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Опалювальний сезон в Україні почнеться пізніше

Фото: Уніан, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Розпочати опалювальний сезон можуть пізніше, ніж зазвичай. Це пов'язано з погодними умовами. Чиновники запевняють, що жовтень ще буде теплим, тому вмикати систему опалення можна буде на початку листопада.

В ефірі загальнонаціонального телемарафону про це повідомив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Коли чекати на теплі батареї

Остаточне рішення про старт опалювального сезону ухвалюватиме місцева влада, при цьому основний орієнтир буде направлений на градусник. Якщо понад три доби температура буде нижче 8 градусів тепла, то одразу запрацює система опалення.

"Вже з 15 жовтня ми готові опалювати багатоповерхові будинки, але за прогнозами жовтень буде теплим, тому я впевнений, що тепло ми будемо включати ближче до кінця жовтня – початку листопада, особливо на півдні", – зазначив міністр.

Наразі 16 областей готові включати системи опалення у будь-який момент. У Донецькій та Харківській областях проводяться роботи з ліквідації наслідків бойових дій. Міністр запевняє, що опалювальний сезон розпочнеться в усіх регіонах. Але через складну ситуацію зі зруйнованими будинками, у Донецькій області зараз вирішується питання щодо постачання газу в окремі громади, без нього опалюваний сезон там буде складним.

Раніше ми розповідали, як ЄС переживе опалювальний сезон та чого чекати українцям. Також ми писали, які документи потрібні для нарахування субсидії. Більше про опалювальний сезон читайте в нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.