Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Теплі поради від Мінрегіону: як підготуватися до опалювального сезону

Цьогорічний опалювальний сезон прогнозується найважчим сезоном за останній час

Фото: УНІАН, Pexels; Колаж: Pro Гроші

Як не замерзнути взимку

Фото: УНІАН, Pexels; Колаж: Pro Гроші

Опалювальний сезон 2022-2023 прогнозовано буде найважчим з часів незалежності України. Про це прямо говорить і влада, і різні експерти. Тому, до зими варто ретельно підготуватися та скористатися всіма можливими лайфхаками.

Міністерство розвитку громад та територій України підготувало свою добірку порад, як підготуватися до опалювального сезону.

Для цього міністерство розробило інформаційно-графічні матеріали, "спрямовані на підвищення обізнаності громадян щодо побутової термомодернізації".

Ось що насамперед радить зробити міністерство:

  • зменшити тепловитрати;
  • перевірити обладнання;
  • підготувати батареї;
  • підготувати додаткові джерела тепла;
  • разом із сусідами подбати про утеплення під'їзду та будинку;
  • об'єднати домогосподарства.

Проблема з опаленням у бізнес-центрах

Найбільш вразливим сегментом офісної нерухомості є ті об'єкти, які користуються виключно централізованим опаленням. Через це є високі ризики того, що їх можуть закрити під час опалювального сезону.

Взимку бізнес-центри зможуть "пережити" цьогорічний опалювальний сезон завдяки кондиціонерам до настання значних морозів нижче -10-12 градусів. Однак, якщо температура буде досить низькою, то така система не зможе ефективно забезпечувати обігрів.

У Києві є певна кількість офісних будівель, які як альтернатива системі газопостачання, мають палетні котельні і планують їх використовувати цього опалювального сезону.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.