Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нові тарифи за електрику: які суми в платіжках побачать українці

Ситуація зі зростанням платежів за комунальні послуги залишається актуальною для українців, і багато з них висловлюють побоювання щодо майбутнього

Фото: Pixabay, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Українцям почали надходити платіжки за червень з новими цінами

Фото: Pixabay, УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Зростання тарифів на електроенергію в Україні з 1 червня 2023 року викликало хвилю невдоволення серед населення. Нові тарифи становлять 2,64 грн/кВт-год, що є значним збільшенням порівняно зі старими тарифами, які становили 1,44 грн/кВт-год та 1,68 грн/кВт-год. Це спричинило збільшення кінцевих сум у квитанціях за споживану електроенергію.

Народний депутат, член комітету з питань енергетики та ЖКП Юрій Камельчук в коментарі Новини.LIVE розповів, на скільки зросли суми у платіжках за комунальні послуги.

Скільки мають заплатити українці за електроенергію в липні

Деякі громадяни вже отримали свої квитанції за споживання електроенергії за червень, і багатьох з них шокувала сума, яка значно виросла. Проте, експерти стверджують, що зростання ціни на електроенергію не є єдиним фактором, який впливає на підвищення кінцевих платежів українців.

Народний депутат пояснив, що після 1 липня кінцеві платіжки зростуть на 80-100%, залежно від обсягу споживання електроенергії. Це означає, що чим більше електроенергії споживає людина, тим більшу суму вона побачить на своїй квитанції.

Українці скаржаться на суми у платіжках за комунальні послуги

Громадянам вже надходять платіжки за комунальні послуги. В соцмережах деякі кияни скаржаться, що за травень вони сплачували 1200 грн, а вже за червень – 3400 грн. При цьому зазначається, що такі суми могли викликати через постійне користування кондиціонером.

Але є й ті, хто отримав платіжки із меншою різницею. Так, у Кременчуці споживачі за травень сплатили 141 грн за тарифом 1,44 грн за кВт, тоді як за червень мають заплатити 330 грн за тарифом 2,64 за кВт.

Платіжка за комунальні послуги за червень
Платіжка за комунальні послуги за червень
Фото: Скриншот: Pro Гроші

Українці не дотримують рекомендацій "Укренерго"

В компанії заявили, що не всі громадяни почали економити електроенергію. Це пов'язано з тим, що останні тижні в країні спостерігається спека, тому більшість людей користуються кондиціонерами.

В "Укренерго" зазначили, що наразі пік споживання припадає на 16:00 – 23:00, хоча раніше це відбувалося з 19:00 до 21:00.

Раніше ми писали, як користуватися кондиціонером та заощадити сімейний бюджет. Також ми повідомляли, як українцям заощаджувати на електроенергії.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.