Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нафтогаз забрав "під крило" нові облгази: що чекає на споживачів

У Нафтогазі розповіли, що зміниться з 1 вересня для споживачів у Київській, Житомирській та Львівській областях

Фото: Нафтогаз, pexels. Колаж: Pro Гроші

До Нафтогазу входять нові облгази з 1 вересня

Фото: Нафтогаз, pexels. Колаж: Pro Гроші

З 1 вересня під контроль держави переходять нові облгази. Зміни торкнуться споживачів, які мешкають у Київській, Житомирській і Львівській областях.

Про це повідомляє пресслужба ТОВ "Газмережі".

Відтепер послуги безперебійного газопостачання клієнтам на зазначених територіях надаватимуть відповідні філії оператора держкомпанії "Газорозподільні мережі України" групи "Нафтогаз".

Таким чином, після розширення меж діяльності клієнтський простір компанії зріс одразу з 2-х до 4-х млн.

Що нового обіцяють споживачам

Компанія обіцяє споживачам газу в зазначених областях, окрім покращення сервісу, також модернізацію газорозподільної мережі.

"Першочергові завдання – стала робота інфраструктури та підготовка до опалювального сезону з урахуванням викликів воєнного стану", — додали в компанії.

Як відомо, на цей момент компанія надає послуги згідно з усіма ліцензійними вимогами в Кіровоградській і Харківській областях, місті Харків, місті Дніпро та Дніпровському районі, а також місті Кривий Ріг і Криворізькому районі.

На стадії переходу до Нафтогазу перебувають:

  • Сумигаз;
  • Дніпропетровськгаз;
  • Вінницягаз;
  • Івано-Франківськгаз;
  • Хмельницькгаз;
  • Миколаївгаз.

Чи вистачить українцям газу на опалювальний сезон

Як ми розповідали раніше, до війни Україна щороку споживала 28 мільярдів кубометрів газу. З них близько 20 мільярдів ми імпортували, а решту державні та приватні компанії видобували самостійно в Україні.

Та вже у 2022 році споживання палива зменшилося. Тоді Україна відібрала з підземних газових сховищ 5,572 млрд кубометрів газу. При цьому загалом було накопичено 15 млрд кубометрів.

Цього року, за даними Міжнародного енергетичного агентства (МЕА), уряд країни планує накопичити орієнтовно такий же запас палива. А станом на зараз у підземних сховищах нашої країни вже є 10,5 млрд кубометрів.

Раніше ми пояснювали, як українці можуть економити на комунальних послугах. Також ми розповідали, які покупки можуть завадити українцям отримати субсидію.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.