Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Субсидії в Україні: кому не перепризначать виплати автоматично

Деяким українцям доведеться звертатися із заявою, щоб отримати пільгу на оплату комунальних послуг

Фото: ЦКС. Колаж: Pro Гроші

Субсидії деяким українцям не перепризначать автоматично

Фото: ЦКС. Колаж: Pro Гроші

Більшості українців, які отримували субсидії минулого опалювального сезону, повинні перепризначити виплати автоматично. Однак деяким родинам все ж доведеться звертатися додатково із заявами для призначення допомоги на оплату житлово-комунальних послуг.

Про це повідомили у пресслужбі Нафтогазу.

Для того, щоб отримати субсидію у наступному опалювальному сезоні, додатково звернутися доведеться таким категоріям українців:

  • тим, хто отримує субсидію за місцем фактичного проживання, як внутрішньо переміщені особи;
  • тим, у кого у складі домогосподарства є задекларовані особи;
  • тим, у кого кількість фактично проживаючих зареєстрованих (задекларованих) осіб менша, ніж кількість зареєстрованих осіб;
  • тим, хто звертається за призначенням житлової субсидії на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива;
  • тим, хто орендує житлове приміщення для проживання і звертаються за житловою субсидією на оплату послуг ЖКГ.

Що змінилося у призначенні субсидій

Кабмін вирішив спростити механізм оформлення субсидій. Тепер субсидію можна буде отримати без довідки про доходи. Натомість буде достатньо лише подати заяву в один із таких способів:

  • в онлайн-кабінеті на вебпорталі або в мобільному додатку Пенсійного фонду України;
  • на порталі "Дія", поштою або особисто у сервісних центрах Пенсійного фонду України;
  • особисто подавши документи уповноваженим територіальних громад, у центрах надання адміністративних послуг.

У заяві на отримання субсидії потрібно буде вказати такі дані: прізвище, ім’я та по-батькові заявника, серію і номер паспорта, ІПН, склад домогосподарства, дату народження, адресу, зручний канал для комунікацій та IBAN, на який бажаєте отримувати виплату.

Хто ще зможе оформити субсидії

Після останніх нововведень субсидії зможуть отримати ще більше українців. Зокрема, відтепер не будуть враховувати наявність автомобіля під час призначення допомоги прийомним і багатодітним сім’ям, сім’ям, в яких проживають троє та більше дітей.

Крім того, для ухвалення рішення про призначення субсидій більше не будуть враховувати доходи членів сім’ї, які виїхали за кордон і перебувають там понад 60 днів.

Тим, чиє житло опинилося в окупації чи в зоні активних бойових дій, нарахування субсидій та пільг на оплату комунальних послуг продовжили ще на рік.

Раніше ми писали про те, що субсидії може оформити ще одна категорія українців. Також ми розповідали, що субсидії на газ призначатимуть по-новому.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.