Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Чи втратять українці субсидії через допомогу від ООН: пояснення ПФУ

Розповідаємо, які види виплат беруть до уваги при визначенні розміру субсидій в Україні

Фото: Pexels

21 000 гривень від ООН

Фото: Pexels

Багато українців отримують додаткові виплати від держави, міжнародних та благодійних організацій. Однак інколи отримувач одного виду фінансової підтримки втрачає право на інші види виплат.

Про те, чи враховується допомога від ООН під час нарахування субсидії, пояснили в Пенсійному фонді України.

Громадяни з дев'яти областей України можуть отримати одноразову фінансову допомогу від ООН у сумі 21 000 гривень. Ця підтримка передбачена для домогосподарств, що мешкають на територіях:

  • Сумської області;
  • Харківської області;
  • Херсонської області;
  • Луганської області;
  • Донецької області;
  • Дніпропетровської області;
  • Запорізької області;
  • Миколаївської області;
  • Чернігівської області.

Ця допомога надається тим, хто проживає в межах 10 кілометрів від державного кордону з Росією або в зоні бойових дій чи на лінії зіткнення (на момент звернення), а також у районах активних або можливих бойових дій.

Чи вплине допомога від ООН на розмір субсидії

Згідно з інформацією ПФУ, така допомога не враховується при розрахунку середнього сукупного доходу домогосподарства. А отже на розмір субсидії вона вплинути не може.

Фінансова підтримка виплачується протягом опалювального сезону 2024-2025 років для мешканців житлових приміщень, що використовують тверде паливо для опалення. Цей порядок регулюється постановою Кабінету Міністрів України від 30 серпня 2024 року.

Кому з українців призначатимуть новий вид субсидій

В Україні розпочато збір документів для отримання нового типу фінансової допомоги, спрямованої на підтримку аграрних підприємств. Проте ця ініціатива стосується виключно тих підприємств, які працюють у регіонах, що розташовані поблизу зони бойових дій.

Субсидії надаватимуться залежно від розміру земельних ділянок. Аграрії, що працюють на територіях, які перебувають під загрозою бойових дій, можуть отримати 1 000 гривень за кожен гектар. Для земель, де тривають активні бойові дії, сума допомоги підвищиться до 2 000 гривень за гектар.

Після завершення прийому заявок, Міністерство аграрної політики та продовольства України проаналізує інформацію, отриману від регіональних комісій. До 1 грудня цього року передбачено розподіл бюджетних коштів серед отримувачів відповідно до затверджених нормативів та доступних ресурсів бюджету.

Раніше ми писали, чи реально отримати допомогу на оплату комунальних послуг тим, хто не працює, а також як з 1 жовтня нараховуватимуть субсидії українцям.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.