Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Україні по-новому нараховуватимуть субсидії: що зміниться з 1 жовтня

Деяким громадянам потрібно буде повторно надати документи для отримання допомоги

Фото: Pixabay

Українцям нараховуватимуть субсидії по-новому

Фото: Pixabay

В Україні з 1 вересня відбулися зміни в нарахуванні житлових субсидій. Згідно з новими правилами, більшість отримувачів субсидій не потребують повторного подання заяви для отримання допомоги на неопалювальний сезон. Проте деяким категоріям громадян потрібно буде подати нову заяву до Пенсійного фонду України (ПФУ), щоб продовжити отримувати фінансову підтримку.

Про це пише "На пенсії".

Як відбуватиметься нарахування субсидії у 2024 році

Нарахування субсидій на опалювальний сезон розпочнеться з 1 жовтня 2024 року. У тому разі, якщо українці подадуть документи вже після цієї дати, вони отримають допомогу саме для цього періоду.

При цьому субсидія буде надана автоматично тим, хто заздалегідь подав документи.

Зазначається, що особлива увага приділяється тим, хто раніше отримував "нульову" субсидію влітку. У зв’язку з підвищенням тарифів на комунальні послуги, Пенсійний фонд перерахує субсидії з урахуванням початку опалення і зростання витрат на комунальні послуги.

При цьому зверніть увагу, що субсидія за жовтень буде розрахована з урахуванням початку опалювального сезону в більшості міст України. Розрахунок враховує 15 днів опалювального сезону, незалежно від точного його початку в кожному конкретному місті.

Виплата за жовтень буде здійснена в листопаді, тому сума для тих, хто вже отримував субсидію, у жовтні залишиться такою ж.

Як подати заяву на житлову субсидію

Для того, щоб подати заяву на отримання житлової субсидії передбачено кілька способів, а саме:

  • особисто звернутися в один із з сервісних центрів ПФУ;
  • через портал е-послуг ПФУ або мобільний застосунок Пенсійного фонду, вибравши опцію "Заява на житлову субсидію чи пільгу";
  • через "Дію", для цього потрібно ввести у пошуку "Заява на субсидію".
  • відвідати центри надання адміністративних послуг або звернутися до посадовців у виконавчих органах місцевого самоврядування.

Українцям потрібно бути уважними, щоб не проґавить можливість отримати фінансову допомогу на оплату комунальних послуг.

Раніше ми повідомляли, який документ потрібно мати українцям у складних життєвих обставинах, щоб отримати субсидію. Також пропонуємо дізнатися, як українцям не переплачувати за блакитний газ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.