Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Деяким українцям виплатять новий вид субсидії: кому потрібно подати заявку

Отримати нову грошову допомогу можуть підприємці, які здійснюють свою діяльність лише на певних територіях

Фото: Pixabay

В Україні з'явилася нова субсидія

Фото: Pixabay

В Україні розпочався збір документів для надання нового виду допомоги, який має підтримати сільськогосподарські підприємства. Та це стосується лише тих, хто здійснює свою діяльність у прифронтових регіонах.

Про це повідомив міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль.

Хто може розраховувати на субсидію

З 10 по 25 вересня підприємства можуть подати заявки на отримання субсидії, яка буде надаватися на основі площі землі, засадженої або засіяної сільськогосподарськими культурами. Міністр Віталій Коваль підтвердив, що підтримка буде надаватися аграріям з 9 областей, які найбільше постраждали від бойових дій.

Перелік областей, які можуть отримати допомогу:

  • Дніпропетровська;
  • Луганська;
  • Донецька;
  • Херсонська;
  • Запорізька;
  • Миколаївська;
  • Сумська;
  • Чернігівська;
  • Харківська.

Який розмір допомоги можуть отримати підприємства

Як вже зазначалося, субсидії будуть надаватися на основі площі землі. Для територій, що знаходяться в зоні можливих бойових дій, аграрії зможуть отримати 1 000 гривень за гектар. Для земель, де відбуваються активні бойові дії, розмір субсидії зросте до 2 000 гривень за гектар.

Після закінчення збору заявок, Міністерство аграрної політики та продовольства України опрацює зведені дані, отримані від обласних комісій. До 1 грудня поточного року планується здійснити пропорційний розподіл бюджетних коштів серед отримувачів, відповідно до затвердженого наказу Міністерства та наявних бюджетних асигнувань.

Як в Україні зміниться процес надання субсидії

З 1 вересня в Україні змінили правила нарахування житлових субсидій. Більшість отримувачів не потребують повторної заяви для неопалювального сезону, але деяким категоріям потрібно подати нову заяву до Пенсійного фонду України (ПФУ) для продовження підтримки.

Нарахування субсидій на опалювальний сезон розпочнеться з 1 жовтня 2024 року. Документи, подані після цієї дати, будуть враховані для цього періоду. Тоді як ті, хто подав документи заздалегіть, автоматично отримають субсидії.

Раніше ми повідомляли, як громадянам у складних життєвих обставинах отримати субсидію. Також ми писали, як українці можуть закрити ФОП у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.