Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Чи можуть власники авто претендувати на субсидію – роз'яснення ПФУ

Пільгу на оплату комунальних послуг можна отримати лише за деяких умов

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

У ПФУ пояснили, за якої умови власникам авто надають субсидію

Фото: УНІАН. Колаж: Pro Гроші

Деякі українці мають право на оформлення субсидії, навіть якщо у них є автомобіль – один або кілька.

Про це повідомили у Пенсійному фонді України.

Громадяни, які мають у власності автомобілі, можуть претендувати на субсидії лише за певних умов:

  • якщо особа зі складу домогосподарства, або член сім’ї особи з домогосподарства має один транспортний засіб (крім мопедів, причепа), з року випуску якого минуло більше ніж 5 років;
  • якщо претендент на оформлення субсидії має кілька автомобілів, старших за 15-річний вік.

Водночас, якщо ж конкретний член одного домогосподарства має у власності принаймні один транспортний засіб, з моменту випуску якого не пройшло п’яти років, або два чи більше автомобілі віком до 15 років, то субсидія в такому випадку не призначається.

На які послуги можна отримати субсидію

Субсидія надається на оплату:

  • житлових послуг – послуг з управління багатоквартирним будинком;
  • комунальних послуг – послуг з постачання та розподілу природного газу, постачання та розподілу електричної енергії, постачання теплової енергії, гарячої води, централізованого водопостачання, централізованого водовідведення, поводження з побутовими відходами;
  • абонентського обслуговування для споживачів комунальних послуг, зокрема за індивідуальними договорами про надання комунальних послуг, а також витрат на управління багатоквартирним будинком та витрат на комунальні послуги в такому будинку (абонентська плата з постачання теплової енергії, гарячого водопостачання, централізованого постачання холодної води);
  • на придбання скрапленого газу, твердого та рідкого пічного побутового палива.

Як перевірити призначення субсидії

Для цього потрібно зайти в особистий кабінет в "Дії". Далі – обрати в меню "Послуги" та натиснути "Заява на субсидію". Після чого можна перевірити свої дані, а за потреби – оновити.

Крім того, можна подати заяву на призначення субсидії через мобільний застосунок лише у декілька кліків. Для цього треба вказати дані щодо наявності шлюбу, адресу отримання субсидії, інформацію щодо боргів за комунальні послуги.

Потім – вказати тип бажаної субсидії: на оплату ЖКП, оплату внесків, придбання зрідженого газу чи пічного палива. А також заповнити порожні поля у формі, які з'являтимуться у "Дії". Після заповнення заявки до неї треба прикріпити відскановані копії документів.

Раніше ми писали, як тепер визначають склад домогосподарства для призначення субсидій. Також ми пояснювали, кому не скасують субсидію через борги.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.