Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Буде точно тепло: як правильно розтопити піч дровами, аби вони горіли довше

Щоб сировина довше та ефективно опалювала ваш будинок, то слід дотримуватися декількох порад

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Топити піч варто правильно

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Взимку можливі відключення світла через атаку росіян по енергетичних обʼєктах України. Саме тому деякі люди вже заготовили собі дрова для опалення помешкання. Однак також важливо вміти правильно використовувати сировину, аби вона горіла довше та ефективніше.

Про це пише сайт Pro Гроші.

Щоб дрова горіли довше й ефективно, слід дотримуватися декількох порад:

  • Використовуйте сухі дрова. Спалювання вологих дерев'яних брикетів або дров може значно скоротити час горіння і зменшити тепловиділення. Сухі дрова дають більше тепла і горять довше.

  • Складайте дрова правильно. Заповнюйте піч чи камін правильно складеними дровами. Використовуйте методи налагодження дров перекладаючи їх таким чином, щоб забезпечити достатній доступ повітря до горіння.

  • Створіть добру тягу. Впевніться, що димохід або димар має добру тягу. Це допоможе підтримувати потік повітря через дрова і сприятиме більш ефективному горінню.

  • Запалюйте дрова правильно. Використовуйте початковий розпал для створення гарячого та стабільного пала. Потім додавайте дрова поступово, утримуючи стабільне горіння.

  • Не перезавантажуйте піч. Забагато дров одночасно може пригнічувати палю, внаслідок чого вони будуть горіти менше ефективно.

  • Відкривайте вентиляцію при потребі. Для збільшення потоку повітря можна трохи відкрити вентиляцію для покращення горіння.

  • Регулярно очищуйте димохід. Це допоможе забезпечити кращий вихід диму та гарантувати кращу тягу.

  • Контроль за температурою. Не дозволяйте пічному приміщенню перегріватися, оскільки це може призвести до швидкого спалювання дров.

Важливо вміти правильно регулювати подачу повітря та вміло управляти горінням, щоб отримати максимальну ефективність від дров.

Як правильно сушити дрова

Раніше ми вже писали про те, що насправді навіть у даному процесі є певна послідовність.

  • Заздалегідь напиляйте або закупіть дрова. Краще заготовлювати сировину на рік уперед.

  • Для більшості печей та камінів стандартна довжина поліна складає 40 сантиметрів. Відповідно, привезені колоди потрібно розпилити на цурки довжиною від 30 до 40 см.

  • Отримані цурки також необхідно поділити на менші бруски шириною від 8 до 15 см. Навіть, якщо ви берете дрова в магазині, то їх теж варто буде розколоти на менші частини, аби використовувати для каміна або пічки.

Якщо вас зацікавила дана тема, то більше інформації про дрова ви можете знайти в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші вже розповідав вам про те, скільки коштують дрова у 2023 році. Також вас може зацікавити тема про те, де українцям найвигідніше купувати деревину.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.