Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

За це УЗ може відмовити у перевезенні – про які обмеження потрібно знати пасажирам

Пасажирам варто дотримуватися правил, які встановив залізничний перевізник, адже це гарантуватиме комфорт та безпеку під час подорожі

Фото: УНІАН, Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця встановила правила щодо перевезення ручної поклажі

Фото: УНІАН, Укрзалізниця. Колаж: Pro Гроші

Залізничний транспорт користується популярністю серед українців. Зазвичай пасажири мандрують з багажем, який може мати різні габарити, але важливо знати про вимоги Укрзалізниці щодо перевезення поклажі.

На основі правил Укрзалізниці пропонуємо розглянути деталі та вимоги до ручної поклажі, які важливо враховувати під час подорожі.

Як правильно перевозити ручну поклажу

Для початку потрібно розібратися, що це таке. Ручна поклажа – це речі та предмети, які легко переносяться пасажирами та можуть бути безпечно розміщені у вагонах на відведених для цього місцях. Це можуть бути:

  • сумки;
  • рюкзаки;
  • валізи;
  • пакети.

Які є вагові та розмірні обмеження

Укрзалізниця встановлює конкретні обмеження для ручної поклажі. Згідно з правилами, пасажир може перевозити ручну поклажу загальною вагою до 50 кг. Важливо враховувати, що ручна поклажа вагою до 36 кг включно перевозиться безплатно.

Проте розміри ручної поклажі теж мають обмеження – сума довжини, ширини та висоти не повинна перевищувати 200 см. Це важливо враховувати при виборі поклажі та її упакуванні.

Якщо вага ручної поклажі понад 36 кг, але не більше 50 кг, то перевищення ваги до 14 кг оплачується за тарифами перевезення багажу.

Важливо зазначити, що ручна поклажа загальною вагою понад 50 кг заборонена для перевезення у пасажирських вагонах. Це обмеження пов'язане з безпекою пасажирів та правильним розподілом вантажу у вагонах.

Що робити, якщо забули речі у потязі

Подорожуючи Укрзалізницею, пасажири можуть забути свої речі у вагоні чи на вокзалі. Проте не варто завчасно засмучуватися, адже ви можете їх повернути.

У разі втрати речей слід дотримувати наступних кроків:

  1. Зверніться до начальника станції (вокзалу), де ви зійшли з поїзда, та подайте письмову заяву.
  2. В заяві вкажіть номер поїзда, місце, опишіть загублені речі та вкажіть найближчу станцію для передачі.
  3. При поверненні втрачених речей треба сплатити збір згідно з багажним тарифом.

Якщо речі були забуті на вокзалі, зверніться до начальника станції. Вони будуть повернуті за підтвердженням особи та пред'явленням документів.

Раніше ми повідомляли, що на одному з напрямків Укрзалізниця оновила вагони. Також ми писали, що поїзди з України до Угорщини тимчасово скасовані.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.