Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Виїзд з України: у якому пункті пропуску водії стикнуться з довгими чергами

Водіям порекомендували заздалегідь дізнаватися актуальну інформацію щодо черг і завантаженості на кордоні

Фото: ДПСУ/Facebook

Пункт пропуску на українському кордоні

Фото: ДПСУ/Facebook

Протягом наступних двох тижнів перевізникам і водіям легкових транспортних засобів доведеться миритися з обмеженим рухом у пункті пропуску "Чоп – Захонь". На українсько-угорському кордоні будуть проводити ремонтні роботи.

Про це повідомила Державна митна служба в Telegram-каналі.

Ускладненість руху спостерігатиметься в напрямку виїзду з України. Фахівці планують розпочати ремонт дорожнього покриття в зоні митного контролю, тож повноцінно працюватимуть лише дві смуги з п’яти наявних. Це вплине на швидкість оформлення легкових автомобілів і вантажівок, тобто пропуск через кордон сповільниться.

"Упродовж двох тижнів у пункті пропуску "Чоп – Захонь", що на українсько-угорському кордоні, буде частково обмежено рух легкових та вантажних транспортних засобів у напрямку виїзду з України. Просимо зацікавлених осіб і перевізників врахувати цю інформацію", – йдеться в повідомленні.

Як отримати права категорії С і С1


Йдеться про документи, які дають право громадянам віком від 18 років кермувати вантажівками різної маси. Претендентам на права необхідно пройти:

  • теоретичну підготовку, склавши іспит у сервісному центрі МВС;
  • практичне навчання, успішно здавши іспит на навики керування в автошколі;
  • перевірку знань (правила дорожнього руху тощо).

Якщо маєте три роки стажу з категорією В, то здавати теорію не потрібно. Таке полегшення для водіїв запровадили на період воєнного стану, згідно з постановою Кабінету Міністрів №360. Достатньо завершити практичну перепідготовку в автошколі та скласти іспит у сервісному центрі МВС.

Щоб записатися на практику, необхідно підготувати пакет документів. Туди входить реєстраційний номер облікової картки платника податків, медична довідка, паспорт громадянина з відміткою про місце реєстрації (чи ID-картка з витягом), довідка внутрішньо переміщеної особи за наявності.

Складання іспитів у сервісному центрі Міністерства внутрішніх справ платне. За здачу теорії необхідно заплатити 250 грн, за практику – 420 грн.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Укрзалізниця припинила продаж квитків на популярний рейс і розповідав, куди буде важче доїхати. Також ми повідомляли, чому насправді Ryanair продає дешеві квитки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.