Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Виїхати з України буде легше? Який пункт пропуску відновив роботу

Це рішення обіцяє позитивний вплив на торговельні та економічні відносини України та Придністров'я

Фото: ДПСУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Україна відкрила ще один пункт пропуску на кордоні з Молдовою

Фото: ДПСУ, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Кабінет міністрів України прийняв рішення про скасування обмежень на міжнародному залізничному пункті пропуску "Кучурган" в Одеській області. Це дозволить полегшити переміщення товарів та пасажирів між Україною та Придністров'ям через цей пункт.

Про це повідомляється на сайті уряду.

За даними розпорядження №920, виданого 10 жовтня, залізничний пункт пропуску "Кучурган" відновлює свою роботу, дозволяючи вантажним та пасажирським потягам знову працювати на повну потужність. Це рішення є важливим для розвитку економічних та торговельних відносин між Україною та Придністров'ям, а також для полегшення переміщення між країнами.

Коли та чому закрили пункти пропуску

26 лютого 2022 року Кабінет Міністрів України прийняв рішення про тимчасове закриття деяких пунктів пропуску через державний кордон та пунктів контролю внаслідок повномасштабного вторгнення Росії та введення воєнного стану на території нашої держави.

Наразі перелік пунктів пропуску, які підлягали тимчасовому закриттю, нараховує 79 одиниць. Серед них вказані "Мілове" в Луганській області, "Тополі" в Харківській області, "Пушкарне" в Сумській області, "Олексіївка" в Одеській області, і багато інших. Ці обмеження стали важливими для безпеки та захисту суверенітету України в умовах війни.

Що відбувається на кордоні України

У п'ятницю, 13 жовтня, на кордоні України з країнами Європейського Союзу утворилися величезні черги, що призвело до значних затримок на пунктах пропуску. Мандрівникам рекомендується утриматися від поїздки до Польщі, адже там найбільші черги.

Більш сприятлива ситуація спостерігалася зранку на кордонах зі Словаччиною та Угорщиною, там черги були відносно невеликі — стояло по 6 автобусів. А ось на пункті пропуску "Порубне" на кордоні з Румунією на перетин чекали 20 автобусів.

Раніше ми повідомляли, що Укрзалізниця тестує нове міжнародне сполучення. Також ми писали, кого треба остерігатися на вокзалах і в потягах.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.