Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Виїхати швидко не вдасться? Де утворилися черги на кордоні України

Українців попередили про утворення черг у деяких пунктах пропуску та попросили завчасно відслідковувати ситуацію, щоб довго не чекати виїзду

Фото: ДПСУ/Facebook

На пунктах пропуску утворилися черги 30 жовтня

Фото: ДПСУ/Facebook

Кожного дня через український кордон проїжджають сотні легкових автомобілів, вантажівок, проходять пішоходи. Через посилений контроль на пунктах пропуску виникають черги, тож іноді водіям доводиться чекати виїзду годинами. Тож аби уникнути цього, потрібно слідкувати за ситуацією та обирати більш прийнятний час для перетину кордону.

Деталі повідомили в Західному регіональному управлінні ДПСУ на Facebook.

Станом на 9 годину ранку понеділка, 30 жовтня, найбільші черги спостерігалися у пунктах пропуску до Польщі та Угорщини. Подорожуючим варто знати про кількість транспортних засобів, аби ефективно спланувати поїздку. До Польщі утворилися такі черги:

  • "Ягодин" – 4 автобуси в електронній черзі, легкові автомобілі тимчасово не пропускають;
  • "Устилуг" – 40 легкових автомобілів, 3 автобуси;
  • "Краківець" – 30 легкових автомобілів, 2 автобуси в електронній черзі;
  • "Шегині" – 40 легкових автомобілів, 6 автобусів (електронна черга);
  • "Смільниця" – 10 легкових автомобілів;
  • "Нижанковичі" – 2 039 вантажівок в електронній черзі з допустимою максимальною вагою понад 7,5 тонн, без вантажу.

До Словацької Республіки утворилися черги в пункті пропуску "Ужгород" у кількості 5 легкових авто та 5 автобусів. Пішоходів не пропускають взагалі.

Також чимало транспортних засобів стоять на кордоні до Угорщини, здебільшого легкові машини:

  • "Тиса" – 10 л/а, 2 автобуси (електронна черга);
  • "Дзвінкове" – 10 л/а;
  • "Косино" – 10 л/а;
  • "Лужанка" – 10 л/а;
  • "Вилок" – 15 л/а.

У Румунію намагаються потрапити лише 9 автобусів через пункт пропуску "Порубне". В інших місцях черг немає.

Легальний перетин кордону для чоловіків

Раніше ми розповідали, що в Україні зареєстрували законопроєкт, який передбачає вагомі зміни для військовозобов’язаних у питанні виїзду за кордон. Наразі таке право дається з обмеженнями, але Верховна Рада розглядає можливість дозволяти нашим громадянам покидати територію України за регулярні внески на користь ЗСУ.

Чоловіки у віці від 18 до 60 років зможуть виїжджати за кордон, якщо сплачуватимуть внесок у розмірі 5 прожиткових мінімумів для осіб працездатного віку. Станом на 2023 рік йдеться про 13 420 грн. Цієї суми вистачить на 5 місяців, протягом яких необхідно зі спеціального рахунку переводити для Збройних сил 2 697 грн.

Якщо через 5 місяців чоловік не повернеться в Україну, гроші йому нараховуватимуть як заборгованість. І лише після сплати боргу в повному обсязі дозволять перетнути кордон у зворотному напрямку.

На думку ініціаторів нововведення, така процедура допоможе зняти градус напруженості серед населення щодо обмежень у виїзді. Плюс наші військові регулярно отримуватимуть додаткові фінансові нарахування, що трохи послабить тиск на державний бюджет.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Укрзалізниця попередила про важливі зміни для подорожуючих за кордон. Також ми повідомляли про безплатний проїзд в маршрутках і розповідали, хто з українців має право на такі пільги.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.