Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Відомого співака і військового обікрали в поїзді: як відреагувала Укрзалізниця

Репер і військовослужбовець YARMAK поскаржився на інцидент, але компанія вже пообіцяла співпрацювати з правоохоронцями стосовно факту крадіжки

Фото: Instagram/YARMAK, УЗ/Telegram. Колаж: Pro Гроші

Репер YARMAK залишився без рюкзака з технікою в поїзді УЗ

Фото: Instagram/YARMAK, УЗ/Telegram. Колаж: Pro Гроші

Український репер і захисник YARMAK (Ярмак) стикнувся з неприємністю в потязі Укрзалізниці. Подорожуючи сполученням Дніпро – Київ, він натрапив на грабіжників, які вночі пробралися у купе та вкрали особисті речі чоловіка.

Про це він розповів у соціальній мережі Instagram.

Поки співак відпочивав, злочинці якимось чином відкрили купе та забрали рюкзак із ноутбуком і камерою GoPro. За його словами, найціннішою була вкрадена інформація, а не речі, оскільки техніка зберігала унікальні кадри різних історичних подій на фронті. Військовий зауважив, що всім захисникам необхідно завжди тримати дані на захищених носіях, які перебувають у безпечному місці.

"Так само в сусідньому вагоні в іноземців теж украли рюкзак, і ще в людини курточки та AirPods. Таке відчуття, ніби це відео записувалося десь у 98-му. Але це, на жаль, 2023 рік, і ось такий сервіс надає Укрзалізниця. Я вже не вперше чую за останній час такі випадки", – констатував YARMAK.

Репер YARMAK залишився без техніки після ночі в потягу УЗ
Репер YARMAK залишився без техніки після ночі в потягу УЗ
Фото: Instagram

Плюс він поділився історією, яка сталася в цьому ж потязі буквально за день до крадіжки. Іншого військовослужбовця зловмисники залишили тільки у взутті, штанах і футболці. Все інше стало надбанням грабіжників. Чоловіку довелося в такому вигляді зійти з поїзда взимку, коли на вулиці мороз.

YARMAK звернувся до представництва залізничного перевізника з проханням розібратися з негативними випадками, які залишають поганий відтінок на репутації компанії. Плюс попросив національну поліцію взятися за розслідування.

Як відреагували в Укрзалізниці

Перевізник не зостався осторонь інформаційного приводу та відповів в особистому Telegram-каналі, що буде співпрацювати з правоохоронними органами, аби якнайшвидше вийти на слід злочинців. Зокрема, поліція отримає від Укрзалізниці необхідні матеріали, які допоможуть під час пошуків. Будуть передані жорсткі диски з відеокамер, а поїзна бригада дасть свідчення.

Компанія нагадала пасажирам, які заходи вже запровадила для збільшення безпеки подорожей:

  • купе обладнані замками від примусового відкривання;
  • деякі вагоні містять сигналізацію на відкриття дверей;
  • на 14 рейсах працює воєнізована охорона;
  • на деяких вокзалах і рейсах патрулюють маршали залізничної безпеки.

Українців просять негайно реагувати на будь-які підозрілі дії осіб у вагонах та сповіщати про загрозу життю чи здоров’ю за допомогою кнопки екстреного виклику провідника. Також інформацію можна надати через цілодобову підтримку в чат-ботах і мобільному додатку Укрзалізниці.

Раніше сайт Pro Гроші писав про нові ціни на міжнародні маршрути та розповідав, скільки коштують квитки УЗ до Польщі. Також ми повідомляли, що Укрзалізниця запускає поїзд, у якому пасажири подорожуватимуть 20 годин.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.