Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В Києві хочуть змінити правила користування метро – до чого готуватися пасажирам

Петиція, опублікована ще на початку лютого, за кілька тижнів набрала необхідну кількість підписів

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

В Києві можуть офіційно дозволити транспортування собак у метро

Фото: УНІАН, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У столичному метрополітені дозволять перевозити домашніх улюбленців, зокрема, собак. На сайті Київської міської ради 6 лютого з’явилася відповідна петиція від мешканки. Згодом її підтримали понад 6 тисяч осіб, чого вистачило на реалізацію.

Про це повідомила громадська організація "Пасажири Києва" в Telegram.

Авторка петиції закликала місцеву владу дозволити пасажирам метро користуватися підземним транспортом разом із собаками за умови дотримання санітарних норм і забезпечення безпеки оточуючих. Наразі правила проїзду дозволяють перевозити в поїздах лише птахів і дрібних тварин у клітках.

За два тижні пропозиція набрала більше 6 тисяч підписів, тож її підтримала транспортна комісія Київради. Директор метрополітену Віктор Брагінський також погодився з необхідністю надати офіційний дозвіл людям перевозити домашніх тварин у підземці. Але він зазначив, що потрібно ненадовго відкласти реалізацію ініціативи.

"Метрополітен підтримує пропозицію містян. Втім треба надати відтермінування у реалізації петиції для обговорення ініціативи з громадськими організаціями та кінологами", – йдеться у повідомленні.

Але Департамент транспортної інфраструктури КМДА зобов’язується запровадити вимогу в плановому порядку. Нагадаємо, що в наземному транспорті, тобто автобусах і тролейбусах, можна транспортувати тварин за таких умов:

  • немає знаку заборони при вході;
  • пасажир перебуває на задній площадці;
  • є індивідуальний номерний знак чотирилапого улюбленця і свідоцтво про реєстрацію;
  • великі та середні породи тримають на короткому повідку і в наморднику для забезпечення надійної ізоляції;
  • власник підтримує чистоту і порядок у транспорті.

Коли відновлять рух потягів на синій гілці метро

В ефірі телеканалу "Київ" мер столиці Віталій Кличко запевнив, що ремонтні роботи в підземці між станціями "Либідська" та "Деміївська" йдуть за графіком. Тож можна гарантувати відкриття синьої гілки у стандартному режимі вже влітку. Плюс міський голова спростував інформацію про потенційне закриття ще 22-х станцій метро.

"Це брехня, яку навмисне розповсюджують, щоб збурити людей. І це небезпечна тенденція. Бо коли брехали про зачинені станції на синій гілці – хоча вони працювали як укриття – люди не ходили туди. Йдеться ж про безпеку людей!", – наголосив Кличко.

Українці, які вимушені користуватися підземним і наземним транспортом, здійснюючи пересадки, отримують компенсацію зайвих поїздок на транспортну картку. Це дозволяє пасажирам уникати зайвих витрат, пов’язаних зі зміною руху потягів у метрополітені.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що метро в Києві спіткала нова невдача і розповідав, коли планують відкрити станції синьої гілки. Також ми повідомляли, коли в Україні зможуть повноцінно відкрити аеропорти.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.