Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

УЗ запустить новий потяг на зимові свята – маршрут і розклад руху

Враховуючи збільшення попиту на різдвяно-новорічні свята, компанія вирішила внести зміни до графіку руху потягів

Фото: УЗ/Telegram, скриншот/ukranews.com. Колаж: Pro Гроші

УЗ запустила додатковий потяг з Києва до Львова

Фото: УЗ/Telegram, скриншот/ukranews.com. Колаж: Pro Гроші

Національний залізничний перевізник попередив пасажирів про запуск додаткового поїзда з Києва до Львова під час зимових святкувань. Українців возитиме двоповерховий електропоїзд Skoda з 22 грудня по 8 січня.

Про це повідомила пресслужба Укрзалізниці в Telegram-каналі.

Йдеться про Інтерсіті+ №741/742, який додали на маршрут з огляду на збільшення попиту та потребу в забезпеченні вільними місцями. Зі столиці України потяг відправлятиметься 22, 24, 28, 30 грудня та 1, 2, 5, 7 січня о 14:58. В пункт призначення пасажири прибуватимуть о 20:56. Зі Львова залізничний транспорт відходитиме 23, 25, 29, 31 грудня та 2, 3, 6, 8 січня о 8:05, а час приїзду в Київ – 14:10.

Також в УЗ попередили, що українці можуть здійснити пересадку в електропоїзд з варшавського рейсу, який курсує через Рава-Руську. Поки Skoda буде зайнята на львівському маршруті, до Черкас прямуватиме поїзд №729/730 із сидячих вагонів за зміненим графіком.

Ще один додатковий рейс призначили з Києва до Трускавця із зупинкою у Львові. Потяг №159/160 вирушатиме зі столиці 23 та 29 грудня о 10:24, час прибуття – 19:35. У зворотному напрямку пасажирів відправлятимуть 23 і 29 грудня о 8:26, час приїзду в Київ – 18:44.

Всі необхідні квитки можна купити у мобільному додатку Укрзалізниці, на офіційному сайті перевізника, в чат-боті, а також у касах вокзалів по всій Україні.

УЗ підняла ціни на деякі квитки

10 грудня вартість квитків на деякі міжнародні залізничні рейси виросла. Компанія переглянула доступні знижки та вдалася до так званої "гармонізації цін". Причому мова не про кілька гривень: нові тарифи передбачають дорожчання на 70%. Відтепер клієнти Укрзалізниці повинні сплачувати:

  • +3% в нічних поїздах до Відня та Перемишля;
  • +26% в Інтерсіті+ Київ – Перемишль – Київ;
  • +37-49% в нічному поїзді Одеса – Перемишль – Одеса;
  • +72% в поїзді Київ – Варшава – Київ.

Як зауважили в компанії, щорічні збитки від пасажирських перевезень становлять понад 12 млрд гривень. Тому необхідно було підняти вартість квитків, аби залишити без змін послуги всередині країни. Також додаткові кошти знадобляться на модернізацію рухомого складу, що особливо важливо в умовах повномасштабної війни.

Що стосується значного дорожчання варшавського напрямку, то УЗ нагадала, що існують дешевші альтернативи. Наприклад, можна скористатися потягом до Хелма, а там зручно пересісти на рейс до Варшави. Такий спосіб призведе до підняття цін у межах 4-11% для жителів Дніпра, 17-48% – Харкова та 15-47% – Києва.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Укрзалізниця запустить поїзд за новим маршрутом і розповідав, куди він прямуватиме. Також ми повідомляли, що залізничний перевізник запустив сервіс для військових.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.