Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрзалізниця змінила умови посадки на деякі потяги – що варто знати

Компанія не може гарантувати пасажирам наявність вільних місць у поїздах, але обіцяє зручно розмістити всіх, хто цього потребує

Фото: УЗ/Telegram. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця звернула увагу на проблему масажирів через протести у Польщі

Фото: УЗ/Telegram. Колаж: Pro Гроші

У Польщі тривають масові протести фермерів, які негативно впливають на транспортну інфраструктуру держави. Останнім часом пасажири Укрзалізниці часто запізнюються на свої рейси, тому компанія оголосила про тимчасове нововведення на деяких маршрутах.

Про це розповіла пресслужба УЗ в Telegram.

Протестувальники перекривають дороги та заважають руху транспорту. Тож не дивно, що подорожуючі на автомобілях та автобусах не встигають на вокзали, пропускаючи відправлення потягів з Польщі в Україну. Аби вирішити проблему, Укрзалізниця повідомила про продовження дії проїзних документів.

"Залізничники завжди підтримують своїх, тож ті пасажири, які не встигнуть на поїзд через перекриття трас, впродовж доби можуть сісти на інший поїзд Укрзалізниці з Перемишля, Любліна та Хелма до України з квитками на свій пропущений рейс", – зауважили в компанії.

Нововведення запровадили для таких потягів:

  • №768 Варшава – Рава-Руська (посадка можлива по Любліну);
  • №32 Перемишль – Запоріжжя;
  • №52 Перемишль – Київ;
  • №716 Перемишль – Київ;
  • №706 Перемишль – Київ;
  • №90 Перемишль – Київ;
  • №94 Хелм – Харків;
  • №24 Хелм – Київ;
  • №20 Хелм – Київ;
  • №120 Хелм – Дніпро.

Зрозуміло, що гарантувати наявність вільних місць у разі зміни поїзду Укрзалізниця не може. Але в компанії обіцяли зробити все можливе, щоб зручно розмістити і довезти за графіком всіх людей, які звернуться по допомогу. У розкладі руху залізничного транспорту між Україною та Польщею наразі змін немає, всі потяги курсують у стандартному режимі.

Куди УЗ запустила нові потяги

Раніше ми розповідали, що в Україні з’явився новий залізничний маршрут у Карпати. Пасажири зможуть добратися з Харкова до Ворохти, причому пряме сполучення з Івано-Франківською областю буде щоденним.

Перший рейс відправиться 23 лютого, поїзд №201/202 вирушить з Харкова о 18:55, а в пункт призначення прибуде о 14:09 наступного дня. Зворотні поїздки починатимуться о 16:29 через Татарів-Буковель та Яремче із прибуттям у Харків о 12:33 наступного дня.

Ще Укрзалізниця запустила додаткові потяги з Києва в Івано-Франківськ через Львів. Відправлення зі столиці – о 07:37, зупинка у Львові – з 14:46 до 15:06, прибуття – о 18:18. Маршрут у зворотній бік починатиметься о 19:25, а завершуватиметься о 06:19 в Києві.

Всі квитки вже доступні для купівлі на офіційному сайті УЗ, в чат-боті, на вокзалах і в мобільному додатку. Зауважимо, деякі українці можуть розраховувати на пільговий проїзд – зі знижкою або безплатно. Це доступно дітям, школярам, студентам, військовослужбовцям, людям з інвалідністю та ветеранам.

Раніше сайт Pro Гроші писав про подорож Укрзалізницею разом з авто та розповідав, скільки коштує перевезти машину на поїзді. Також ми повідомляли, що УЗ запустить кілька потягів між великими містами.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.