Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українці восени зможуть недорого полетіти у відпустку за новим напрямком – маршрут та ціни

Бюджетна авіакомпанія у жовтні відкриє зручний для українців рейс з прикордонного аеропорту

Фото: Flyone/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

З Молдови запускають новий зручний авіарейс

Фото: Flyone/Facebook, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Сезон пляжного відпочинку для українців не закінчиться разом із літом. Все через те, що з жовтня стане доступний ще один напрямок для авіаперельотів з Молдови. Оскільки через війну з України літаки не відправляються, українці можуть скористатися послугами авіакомпаній, які працюють з сусідніх країн.

Про це пише Avianews.

Куди зможуть відправитися українці

Прямі рейси запускають з Кишинева до Дубая. Здійснювати їх буде молдовська бюджетна авіакомпанія Flyone починаючи з 17 жовтня 2023 року.

"Завдяки новому напрямку кінець літа не означатиме кінець сезону пляжного відпочинку. Сезон з жовтня по квітень – найкращий час для купання в ОАЕ", – пояснили у Flyone.

Крім того, Дубай є важливим транзиитним центром – звідти здійснюються пересадки на інші напрямки. Саме тому локуостер розраховує, що маршрут Кишинів-Дубай зацікавить ще більше людей.

Видання зауважує, що у розкладі лоукостера зазначено, що він літатиме до бюджетного аеропорту Dubai World Central, який також називають аеропорт Аль-Мактум. У той же час більшість авіакомпаній обслуговується в міжнародному аеропорту Дубая, який зараз є основними повітряними воротами міста.

За яким розкладом будуть виконувати прямі рейси Кишинів-Дубай

Лоукостер Flyone літатиме з Кишинева до Дубаї тричі на тиждень по вівторках, п’ятницях та неділях за наступним розкладом:

  • Кишинів 10:00 – Дубай 16:50, вівторок, п’ятниця, неділя.
  • Дубай 18:00 – Кишинів 21:20, вівторок, п’ятниця, неділя.

При цьому переліт з Кишинева до Дубаю триватиме 4 години 50 хвилин.

Скільки коштують квитки

Ціни стартують від 130 євро. За цим тарифом пасажир може взяти з собою лише ручну поклажу з габаритами до 40x30x20 см.

Квитки за тарифом Loyal, які включають 23 кг багажу, коштують від 160 євро в один бік.

При цьому найзручнішим аеропорт у Кишеневі буде для жителів Одеської області. Все через те, що вони порівняно швидко зможуть потрапити до Молдови на авто.

Водночас видання зауважує, що із західних областей України все-таки зручнішими будуть рейси лоукостера Wizz Air з Кракова та Катовіце до Абу-Дабі. А вже з Абу-Дабі можна добратися до Дубая. Відстань між містами становить 140 км.

Коли відновляться польоти в Україну

У липні стало відомо, що авіакомпанія Ryanair веде перемовини з керівництвом аеропорту "Бориспіль" стосовно відновлення авіаперельотів. До Києва вже приїжджала делегація компанії.

Однак речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат вважає, що відновлення польотів шляхом укладення домовленостей про припинення обстрілів з Росією неможливе. Він заявив, що на першому місці залишається безпека пасажирів та переконаний, що до кінця війни навряд чи відновиться робота цивільної авіації.

Раніше ми писали про те, як українцям відпочити біля моря за кордоном до 20 тис. гривень. Також ми розповідали, який європейський лоукостер готується до відновлення авіасполучення з Україною.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.