Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Мрія чи реальність? Що буде з польотами над Україною найближчим часом

Речник Повітряних сил ЗСУ висловив свою думку щодо відновлення цивільних авіаперельотів

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні навряд чи запустять авіаперельоти для цивильних

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

В Україні питання відновлення авіаперельотів для цивільних залишається актуальним. Однак на тлі повномасштабної війни це може бути небезпечно.

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону пояснив, чи варто українцям розраховувати на відновлення авіасполучення всередині країни.

Чи відновлять в Україні авіасполучення під час війни

Речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат висловив думку щодо укладення домовленостей про припинення обстрілів з Росією. Він вважає, що це неможливо, і посилається на приклад "зернового коридору", з якого Москва односторонньо вийшла. Ігнат акцентував, що від початку воєнного стану в Україні всі аеродроми є оперативними.

Речник нагадав про необхідність страхування літаків та пасажирів у контексті воюючої країни, підкреслюючи, що над Україною зараз перекритий повітряний простір, що додатково ускладнює можливість відновлення цивільної авіації до закінчення війни. Попри ці обставини, український авіаційний ринок привертає зацікавленість як з-за кордону, так і всередині країни.

Однак, питання безпеки та можливість врахування небезпеки далі залишаються основними проблемами у здійсненні перельотів та відновленні авіасполучення. Юрій Ігнат вважає, що до кінця війни навряд чи відновиться робота цивільної авіації. Тому найближчим часом українцям не варто розраховувати на польоти над Україною.

Компанія Ryanair почала перемовини з Україною щодо відновлення авіасполучення

Авіакомпанія Ryanair веде перемовини з керівництвом аеропорту "Бориспіль" стосовно відновлення авіаперельотів. До Києва вже приїжджала делегація компанії, учасниками якої є високопосадовці, включаючи головного виконавчого директора Майкла О'Лірі, головного виконавчого директора Едді Вілсона та комерційного директора Джейсона МакГіннеса.

Українцям пропонують літати задешево

Європейський лоукостер готується до відновлення авіасполучення з Україною, пропонуючи знижені ціни на перші квитки. Компанія Ryanair розглядає можливість відновити польоти в нашу країну до кінця поточного року. Але все залежить від розв'язання питань щодо безпеки повітряного простору.

У разі відновлення авіасполучення Ryanair планує знизити ціни на 1 мільйон або 20% квитків до менше ніж 20 євро. Така стратегія має привернути більше пасажирів та стимулювати повернення подорожей.

Раніше ми повідомляли, як повернути квиток на міжнародний рейс Укрзалізниці. Також сайт Pro Гроші писав, що робити у разі запізнення на потяг у Польщі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.