Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Українці отримають довгоочікувану послугу: чому квитки УЗ стане легше купити

Клієнти компанії, авторизовані через Дія.Підпис, зможуть моніторити поїзди і напрямки, щоб автоматизувати купівлю квитків

Фото: УЗ/Telegram, УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Українці можуть протестувати функцію моніторингу потягів і квитків

Фото: УЗ/Telegram, УНІАН, Pexels. Колаж: Pro Гроші

Укрзалізниця запустила бета-тестування нової послуги, яка дозволить слідкувати за поїздами внутрішнього сполучення і налаштовувати автоматичний викуп квитків. Причому в поточному режимі кошти з картки дійсно списуватимуться, тож необхідно слідкувати за створенням моніторингів.

Про це розповіла пресслужба УЗ.

Пасажири можуть отримати доступ до однієї з найбільш очікуваних послуг від залізничного перевізника. Авторизувавшись на сайті через Дію.Підпис, є змога запустити моніторинг, або відслідковування, двох типів:

  • потягів, квитки на які вже перебувають у продажі (з можливістю відстежувати конкретні місця);
  • напрямків (з моніторингом появи поїздів між обраними містами).

Причому хороша новина в тому, що відстеження конкретного потягу дозволяє увімкнути функцію автоматичного придбання квитків. Аби забезпечити себе проїзним документом, необхідно записати персональні дані та оплатити замовлення.

Одразу після активації послуги з банківської картки будуть списані кошти, а в разі скасування моніторингу чи відсутності потрібних квитків сума в повному обсязі повернеться на рахунок автоматично.

Як тільки система знайде квитки, користувачам надходитимуть сповіщення в мобільному додатку (за умови ввімкнення налаштування). Так само пасажирам будуть приходити короткі повідомлення про автовикуп. Долучитися до тестування можна за посиланням.

"Якщо під час тестування щось пішло не так – одразу повідомляйте нам через "Зворотний звʼязок" в застосунку. Обирайте тему "Відстежування вільних місць" – це дозволить нам консолідувати всі зауваження та відповідати швидше", – зауважила пресслужба Укрзалізниці.

Українці можуть перевести авто поїздом

Раніше ми розповідали, що українці можуть замовити послугу транспортування автомобіля у спеціальних вагонах. Це корисна функція, оскільки дозволяє пасажирам подорожувати зручно та водночас зі своєю машиною, не хвилюючись за дальність дороги, витрати на бензин, пошкодження шин тощо.

Наразі послуга доступна на обмежених маршрутах:

  • № 79/80 Дніпро – Київ – Дніпро (94 грн);
  • № 53/54 Дніпро – Одеса – Дніпро (109,80 грн);
  • № 49/50 Київ – Львів – Київ (109,80 грн);
  • № 7/8 Харків – Одеса – Харків (124,68 грн);
  • № 12/11 Одеса – Львів – Одеса (124,68 грн);
  • № 29/30 Київ – Ужгород – Київ (135 грн);
  • № 41/42 Дніпро – Львів – Дніпро (154,56 грн);
  • № 15/16 Харків – Львів – Харків (154,56 грн).

Автомобілі перевозять у вагонах, де може поміститися від 4 до 8 транспортних засобів. Їх супроводжують провідники, в обов’язки яких входить слідкувати за цілісністю автівки в дорозі та оформлювати опис вантажу.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що Укрзалізниця запускає додаткові поїзди та розповідав, де та коли вони почнуть курсувати. Також ми повідомляли, хто може безплатно мандрувати потягом Укрзалізниці.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.