Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Україна хоче розірвати транспортні зв'язки з Росією на 50 років: коли запрацюють нові санкції

Розповідаємо, які санкції проти країни агресора на 50 років хоче ввести Кабінет міністрів України

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Нові санкції проти Росії

Фото: Pexels. Колаж: Pro Гроші

Україна може ввести санкції щодо різних сфер перевезень з Росією строком на 50 років. З такою ініціативою виступає Кабінет міністрів та хоче винести пропозицію на розгляд Ради національної безпеки й оборони України.

Такі обмеження передбачені розпорядженням Кабміну №39-р від 19 січня 2024 року.

Згідно з документом, пропонується заборонити в'їзд в Україну автомобільних транспортних засобів, автобусів та вантажних автомобілів з причепами та напівпричепами або без них, які мають російську реєстрацію. Окрім того, хочуть заборонити:

  • здійснення прямого повітряного сполучення з Україною, а також використання повітряного простору України та повітряного простору над відкритим морем, де відповідальність за обслуговування повітряного руху згідно з міжнародними договорами покладена на Україну, для всіх видів прямих і транзитних польотів повітряних суден, власниками яких є юридичні особи із РФ;
  • ввезення на митну територію України в усіх митних режимах залізничного рухомого складу (вагонів усіх видів, локомотивів, моторейкового транспорту) для осіб, пов’язаних з РФ, а також залізничного рухомого складу, що зареєстрований або взятий на облік за залізничною адміністрацією Російської Федерації;
  • плавання у внутрішніх водах України та заходження до морських портів України суден під прапором Російської Федерації.

Які обмеження планують запровадити щодо моряків з Росії

Також пропонують заборонити морякам з Росії працювати на судах під Державним Прапором України за виключенням осіб, які перебувають в Україні на законних підставах, та/або мають документи, що були видані на тимчасово окупованих територіях України.

Ще одне обмеження стосується кваліфікаційних документів моряків, медичних свідоцтв та інших документів, передбачених Міжнародною конвенцією про підготовку і дипломування моряків та несення вахти 1978 року. Україна не визнаватиме відповідні документи, якщо вони були видані Російською Федерацією на тимчасово окупованих територіях нашої держави.

Раніше ми писали, чому на думку Буданова санкцій проти Росії не достатньо, а також з якої причини авіаперельоти додадуть у ціні та коли саме це станеться.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.