Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Київщина отримала додатковий бюджет на відновлення: скільки і на що підуть гроші

Повномасштабна війна триває, але влада намагається швидко відновлювати громади, які постраждали від бойових дій, щоб люди могли повертатися і жити

Фото: НБУ, ДСНС. Колаж: Pro Гроші

Як відновлюватимуть Київщину з новим бюджетом

Фото: НБУ, ДСНС. Колаж: Pro Гроші

В Україні попри продовження бойових дій триває відновлення після окупації та обстрілів у деяких населених пунктах. На це виділяється бюджет, також надається міжнародна фінансова допомога. 27 вересня уряд ухвалив рішення, згідно з яким Київська область отримає додаткові гроші на відбудову.

Про фінансування розповів міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов, передає Урядовий портал.

Скільки грошей виділили і як їх витрачатимуть

На ліквідацію наслідків бойових дій та відновлення інфраструктури з резервного фонду державного бюджету Кабмін виділив додаткових 300 млн грн для Київської області. Разом із квітневим фінансуванням, коли уряд ухвалив рішення про передачу 400 млн грн, Київщина вже має 700 млн грн.

"На території громад Київщини, внаслідок збройної агресії РФ, пошкоджені майже 26 тисяч об'єктів житлової, соціальної та критичної інфраструктури. Одне з головних завдань – терміново відновити життєво необхідні послуги для населення та здійснити першочергові ремонтні роботи тих житлових будинків, де це можливо", – розповів міністр Чернишов.

Так, гроші, які виділив Кабмін для відновлення, підуть, зокрема, на таке:

  • роботи з обстеження об'єктів;
  • капітальний ремонт і реконструкцію пошкоджених об'єктів;
  • поточний ремонт заповнення віконних та дверних прорізів (у тому числі заміни), фасадів, покрівель, зовнішніх та внутрішніх інженерних мереж і систем, зокрема тепло-, газо-, водопостачання та водовідведення, опалення, електричних мереж (крім заміни обладнання);
  • розбирання зруйнованих конструкцій.

Загалом Кабмін уже виділив 1,85 млрд грн з резервного фонду на проведення відновлювальних робіт у Києві, Житомирській, Київській, Сумській, Чернігівській та Харківській областях.

На Харківщині відновлюють електропостачання

Раніше сайт Pro Гроші писав, що у Балаклії Харківської області для 11 тисяч городян відновили електропостачання. Голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив, що світло з'явилося у 77% будинках міста, що також дозволить людям відновити водопостачання.

Також у деокупованому місті працюють над швидким відновленням роботи банків, а також великих торговельних мереж.

Ми також розповідали, на яку суму окупанти завдали збитків у Харківській області та яким буде опалювальний сезон на Луганщині.

Більше про відновлення міст після деокупації читайте у нашій спецтемі.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.