Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Штрафи Укрзалізниці: за що можуть покарати пасажира

Громадяни України можуть отримувати штрафи під час поїздок в потягах УЗ

Фото: УЗ

Штрафи в Укрзалізниці

Фото: УЗ

Згідно з чинним законодавством, в Україні існують чітко визначені правила перевезення пасажирів. У випадку, якщо особа буде порушувати такі правила, їй загрожуватиме покарання.

Сайт Pro Гроші розповідає, які штрафи можна отримати під час користування потягами УЗ.

Які штрафи можна отримати

В Україні існують чіткі правила перевезення громадян, згідно з якими громадяни зобовʼязані дотримуватися всіх норм під час користування транспортом. У випадку, якщо особа здійснить якесь порушення, їй можуть виписати штраф.

110 Кодексу України про адміністративні порушення передбачає, що за певні вчинки можна отримати покарання:

  • у випадку, якщо особа пошкодить обладнання пасажирських вагонів, скла локомотивів і вагонів їй загрожуватиме штраф відповідно до чинного законодавства. Зокрема, сума такого штрафу становитиме від 170 до 510 гривень;
  • у випадку, якщо особа під час поїздки у потягах буде курити у непризначених для цього місцях, їй загрожуватиме штраф у розмірі від 85 до 340 гривень;
  • у випадку, якщо особа буде викидати сміття у непризначених для цього місцях, вона отримає покарання у вигляді штрафу згідно зі статею 109 КУпАП, сума штрафу у такому випадку буде становити від 34 до 170 гривень;
  • у випадку, якщо пасажир, який користується послугами Укрзалізниці здійснить поїздку без квитка, йому загрожуватиме штраф у десятикратному розмірі від вартості квитка (до прикладу, якщо вартість квитка на потяг становить 400 гривень, то особа, яка здійснила таке порушення буде вимушена заплатити 4000 грн).

Оплатити штраф не є проблемно, адже зараз це можна зробити фактично в будь-якому терміналі або ж в касах. Також, оплату штрафу можна здійснити і у мобільному застосунку будь-якого банку.

Кожен пасажир Укрзалізниці має право перевозити з собою ручну поклажу вагою до 36 кілограмів, а її обʼєм не повинен перевищувати кількість місць, які були відведені для кожного пасажира.

Нагадаємо, ми писали, чому купюра 1996 року викликає страх у банків та обмінників. Також ми повідомляли, як повинен виглядати інвестиційний портфель у 1994 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.