Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Перевезення улюбленців Укрзалізницею: які правила та ціни на квитки

Українці мають право подорожувати потягом разом зі своїми домашніми тваринами, за умови, що заздалегідь придбають квиток

Фото: Unsplash

Подорожувати потягом можна разом з улюбленцями

Фото: Unsplash

У липні 2024 року Укрзалізниця внесла зміни до правил перевезення тварин залізничним транспортом. Вони пропонують нові можливості для комфорту пасажирів.

Про те, як перевозити тварин залізницею та скільки коштують квитки, розповідає редакція сайту Pro Гроші, посилаючись на сайт Укрзалізниці.

Які правила для перевезення тварин

За новими правилами відмовилися від визначення "жорстка конструкція" в описі переносок. Для перевезення тварин тепер підійде сучасний рюкзак або рюкзак з водонепроникним дном.

Тепер пасажири можуть дозволити своїм маленьким тваринам, які мають до 45 см у холці, тимчасово залишатися без переноски, щоб вони могли бути здоровими та спати на полиці купе.

За умови повного викупу купе, собаки висотою понад 45 см можна перевозити у вагонах СВ і РІЦ. Це також можливо в Інтерсіті+, якщо викупите всі місця в одному ряді.

За умови, що тварина має намордник і повідець, будь-яка службова собака представників Сил оборони може подорожувати безплатно.

Крім того, пасажира можуть перемістити, якщо він відчуває дискомфорт або має алергію на тварину.

Скільки коштують квитки для улюбленця

Ви повинні вибрати послугу "Квиток на улюбленця" під час покупки квитка, якщо хочете взяти свого улюбленця з собою в подорож.

Послуга "Квиток на улюбленця".
Послуга "Квиток на улюбленця".
Фото: скриншот

Ви можете зробити це на офіційному сайті Укрзалізниці або через мобільний додаток під час покупки квитка.

Наприклад, якщо купуєте квиток на рейс "Київ-Пас – Харків-Пас", вам доведеться додати відповідну послугу, яка коштуватиме 17,74 грн. Вартість послуги та багажного квитка однакова. Однак сама вартість квитка залежить від напрямку.

Якщо випадково забули купити окремий квиток для своєї тварини, його можна додати до вже наявного квитка через додаток Укрзалізниці.

Раніше ми розповідали про те, де придбати квитки на поїзди Укрзалізниці у 2024 році. Також ми писали про те, скільки коштує перевезти машину на поїзді.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.