Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Один з пунктів пропуску тимчасово закриють: де українці не зможуть перетнути кордон

Українцям необхідно переглянути планування поїздки через кордон з Молдовою, щоб уникнути зайвої втрати часу

Фото: УНІАН

Один з пунктів пропуску на кордоні тимчасово не працюватиме

Фото: УНІАН

31 жовтня один з пунктів пропуску на українському кордоні буде тимчасово закрито. Українців попередили про деякі модернізаційні роботи, у зв’язку з чим проїзд на територію іншої держави не здійснюватиметься. Тож потрібно переглянути плани та змінити маршрут завчасно, щоб не втрачати час.

Про це повідомила пресслужба Західного регіонального управління ДПСУ.

Тимчасове призупинення роботи стосується пункту пропуску "Мамалига – Крива", де водії мають змогу в’їхати на територію Молдови. 31 жовтня з 7:00 до 9:00 там проводитимуть модернізацію електрообладнання, тож система не працюватиме.

"Інформуємо, що найближчими пунктами пропуску, де можна перетнути кордон, є "Кельменці – Ларга" та "Россошани – Бричани". Усіх громадян, які планують закордонні поїздки через українсько-молдовський кордон у межах Чернівецької області, просимо врахувати цю інформацію", – зауважили прикордонники.

Власникам вантажних транспортних засобів та автобусів, які мають ліцензію на міжнародні перевезення, рекомендують заздалегідь ставати в електронну чергу, щоб довго не чекати в пунктах пропуску. Це можна швидко зробити на порталі echerha.gov.ua, зареєструвавшись, вказавши персональні дані та відомості про свою машину.

На пункті пропуску з’явилися камери фіксації

Раніше ми розповідали, що в пункті пропуску "Ягодин – Дорогуськ" встановили камери автоматичної фіксації. Вони потрібні для пришвидшення процедур і мінімізації ризиків корупції. У Міністерстві розвитку громад, територій та інфраструктури заявили, що з камерами вдасться уникнути різних махінацій та людського фактору, що здатен призвести до помилок.

Наразі пристрої працюють у тестовому режимі, але через кілька тижнів їх хочуть повноцінно запустити, якщо не буде нарікань. Вони функціонують таким чином:

  • камера зчитує номер вантажівки, коли вона під’їжджає до пункту пропуску;
  • система автоматично перевіряє, чи зареєстрована машина в електронній черзі;
  • спеціальний екран показує "зелене світло", що означає право на в'їзд;
  • якщо даних в "єЧерзі" немає, відповідне сповіщення отримують і прикордонники, і водій.

Пункт пропуску "Ягодин – Дорогуськ" – один з найбільших для вантажівок та автобусів. Маючи місце в електронній черзі, можна приїжджати на локацію вчасно і не чекати, поки проїдуть всі транспортні засоби в режимі реального часу.

Передбачається, що згодом подібні камери з’являться в інших прикордонних пунктах. Наразі їх обстежують, а також вирішують питання стосовно забезпечення електроенергією та зв’язком в періоди відключень світла. Для безперебійної роботи камер пункти пропуску облаштують резервним живленням.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що виїхати буде нереально та розповідав, що на кордоні Польщі з Україною відбудеться масовий страйк. Також ми повідомляли, де утворилися черги на кордоні України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.