Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Не поспішайте засмучуватись завчасно! У SkyUp натякнули про повернення в Україну

Авіакомпанії продовжують розмірковувати над своїм поверненням в Україну та пояснюють, коли мрії багатьох громадян про подорожі на літаках стануть реальністю

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У компанії SkyUp розповіли, коли відновлять польоти в Україні

Фото: Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Як відомо, повітряний простір в Україні для цивільних літаків закрили 24 лютого 2023 року, коли Росія розпочала повномасштабні бойові дії проти нашої держави. Станом на зараз літати в українському небі досі небезпечно, адже війна триває. Втім, деякі авіакомпанії вже зараз роздумують над своїм поверненням до України.

Гендиректор SkyUp Дмитро Сєроухов розповів, що потрібно для відновлення роботи цивільної авіації.

SkyUp повертається? Про що розповіли в авіакомпанії

Як пояснив Сєроухов, аби українці знову могли подорожувати за кордон на літаках, держава повинна виконати всього дві умови.

Так, компетентні органи спочатку повинні надати дозвіл на відкриття неба. Ще у SkyUp очікують, коли страхові компанії знову надавати необхідне для польотів в українському небі страхування.

"Без цього польоти неможливі для жодної авіакомпанії, яка займається пасажирськими перевезеннями", – сказав він.

Коли можливі перші польоти SkyUp

За словами генерального директора SkyUp, авіакомпанія готова виконати перші рейси за декілька днів після відкриття неба над Україною. Втім місяці підуть на те, аби повернути злагоджену роботу усього комплексу перевізників, аеропортів та хендлінгових служб.

Ще потрібно визначити, з яких джерел Україна фінансуватиме відбудову зруйнованої під час війни інфраструктури. Ухвалювати стратегічне рішення щодо відновлення польотів потрібно враховуючи можливу держпідтримку для перезапуску галузі, акцизів на паливо і так далі.

Дмитро Сєроухов також підкреслив, що авіакомпаніям доведеться вирішувати внутрішні організаційно-технічні моменти, а саме:

  • поновлювати договори оренди;
  • відновлювати логістику;
  • налагоджувати обладнання та зв'язок з Євроконтролем.

Що відомо про роботу Ryanair

У липні Україну відвідав виконавчий директор групи Ryanair Group Майкл О’Лірі. Він заявив, що після війни міжнародний авіаперевізник планує запустити польоти між Києвом, Львовом та Одесою.

Відновити міжміські польоти, на думку О’Лірі, перевізник зможе через п'ять днів того, як Європейське агентство безпеки авіації (EASA) визнає, що в українському небі немає небезпеки для пілотів.

Що ще потрібно для відновлення авіаперельотів

Раніше керівник науково-дослідного інституту цивільної авіації "Украеропроект" Кирил Новіков пояснив, що швидко відновити авіаперельоти в Україні допоможе план дій. Мова насамперед, про:

  • черговість відновлення аеропортів;
  • умови повернення авіакомпаній та всіх субʼєктів авіаринку та безперешкодний доступ до діяльності в аеропортах;
  • приведення до відповідності з нормами ЄС питань вартості авіапального та стандартів обслуговування;
  • зменшення податків для субʼєктів господарювання авіагалузі;
  • відбудова зруйнованої інфраструктури летовищ;
  • розвиток пріоритетних летовищ, створення транзитних хабів;
  • створення вантажних аеропортів.

Нагадаємо, ми вже пояснювали, як війна змінить авіаперевезення в Україні. Також ми писали, чи подорожчають авіаперельоти у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.