Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Літати буде дорого – скільки доведеться платити за авіаперельоти у 2023 році

Вартість квитків зміниться через вплив одразу кількох чинників у світі

Колаж: Pro Гроші

Ціни зростуть на кілька відсотків

Колаж: Pro Гроші

Наступного року вартість авіаквитків по всьому світу зросте аж на 12% на маршрутах Європа – Азія. Також на 10% зросте ціна на рейсах Північна Америка – Азія.

Про це пише Bloomberg із посиланням на дані American Express Global Business Travel.

За словами Amex GBT в Air Monitor 2023, в Азії очікують найбільших змін через зростання попиту. Хороші економічні перспективи регіону також можуть призвести до зростання цін.

До головних чинників підвищення вартості проїзду в усьому світі належать:

  • інфляція;
  • зростання цін на пальне;
  • нестача пропускної спроможності.

Вищі тарифи між Європою та Азією також стають через зміни маршруту. Авіакомпанії намагаються уникнути повітряного простору Росії. Адже він закритий для багатьох після вторгнення РФ в Україну. Це може збільшити час у дорозі аж на три години, а тому і пального будуть витрачати компанії більше.

Ціни на квитки вже зросли, якщо порівнювати з періодом до пандемії. Після зняття обмежень основні ринки, такі як США та Європа, ледь упоралися зі зростанням попиту.

На скільки ціни будуть більшими

На 12% зростуть тарифи економкласу між Європою та Азією, а квитки бізнес-класу на рейси між континентами зростуть у середньому на 7,6%. Тарифи в Північній Америці та Азії можуть підскочити на 5,6%.

Правила бронювання квитків

Раніше ми розповідали хитрощі, які знадобляться для економії на авіаперевезеннях.

Головні чинники, які впливають на вартість квитків, це час і пора року, у яку ви купуєте проїзні документи.

Найдешевше їх можна знайти у так зване "міжсезоння", коли туристів набагато менше, ніж у пікові місяці, й авіакомпанії пропонують квитки із великими знижками.

Також є дні тижня, у які перельоти традиційно дешевше – це вівторок, середа та четвер. Ну і золоте правило дешевих подорожей літаком – чим раніше купити квиток, тим нижчою буде ціна. Тож плануйте відпустку заздалегідь — якщо хочете максимально зекономити, то придбати проїзні документи потрібно за кілька місяців. Інші секрети економії на авіаквитках дивіться в нашому матеріалі.

Раніше сайт Pro Гроші також писав, що у Міжнародних авіаліній України змінився директор.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.