Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

На кордоні Румунії фермери заблокували рух вантажівок – де не проїхати

У Державні прикордонній службі України попереджають, що рух може бути ускладнений в обох напрямках

Фото: УНІАН, ДПСУ. Колаж: Pro Гроші

На кордоні Румунії заблоковано рух вантажівок

Фото: УНІАН, ДПСУ. Колаж: Pro Гроші

В суботу, 13 січня, рух вантажівок через румунський пункт пропуску "Сірет", що навпроти українського "Порубне", заблоковано. Фермери не пропускають транспортні засоби та зупиняють їх рух.

Про це пише ДПСУ.

Причини та орієнтовна тривалість блокування наразі поки невідомі, зазначають у відомстві. Ускладнення руху може бути в обох напрямках.

"На даний час значної черги з вантажних транспортних засобів в напрямку України не відмічається. На виїзд з України в Є-черзі зареєстровано 825 автомобілів", – йдеться у повідомленні.

Зверніть увагу, що пропуск легкових автомобілів, пасажирських автобусів та пішоходів здійснюється у звичайному режимі.

На кордоні відкрили новий пункт пропуску

Раніше ми вже писали про те, що через тривале блокування доріг урядам України та Польщі довелося розробляти рішення, які б допомогли швидше покращити ситуацію. Це стало можливим завдяки ініціативі відкрити новий контрольно-пропускний пункт для вантажних транспортних засобів.

Наразі він працює лише у тестовому режимі, а тому на ньому діють лише певні умови перетину кордону:

  • тільки вантажівки масою понад 7,5 тонн, які проїжджатимуть порожніми;
  • можна не реєструватися в електронній черзі, оскільки кількість машин не перевищує 100 штук на добу.

Йдеться про пункт пропуску "Угринів – Долгобичув". Він який запрацював 4 грудня. За словами міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Олександра Кубракова, відкриття ККП стало потужним стратегічним кроком до прискорення перетину кордону. Вдосконалена логістика буде корисною для зменшення стресу, враховуючи труднощі, які водії зазнають через страйки польських перевізників.

Крім вищезазначеного рішення, представники Польщі та України домовилися прийняти певні заходи, такі як створення окремих лотів для порожнього транспорту на деяких пунктах пропуску в системі "єЧерга". Також передбачено запуск пілотного проєкту реєстрації безпосередньо перед перетином кордону.

Якщо вас зацікавила ця тема, то більше інформації шукайте в нашому матеріалі за посиланням.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що для українців діятимуть нові правила доступу до кордону. Також ми повідомляли, що в Україні планують модернізувати контрольно-пропускний пункт.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.