Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Метро Києва змінить роботу: як ходитимуть поїзди

У київському метрополітені з 1 листопада збільшують інтервал руху поїздів

Фото: Київський метрополітен, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У метро скоротять інтервал руху поїздів

Фото: Київський метрополітен, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

З 1 листопада 2022 року у київському метрополітені збільшують інтервал руху поїздів.

Про це повідомила пресслужба КМДА.

Так, у пікові години інтервал становитиме 4-5 хвилин, а в міжпік 8-10 хвилин.

"Фахівці постійно здійснюють моніторинг пасажиропотоків на станціях київського метро. Відповідно до цих показників відрегулювали графіки руху і збільшили інтервали між поїздами. Дуже важливо, що такий режим роботи метро дасть змогу більш заощадливо споживати електроенергію", – наголосили у КМДА.

У пріоритеті залишається безпека містян і гостей столиці, тому всі пасажирські зони метрополітену залишаються із належним рівнем освітлення.

Нагадаємо, на початку вересня у київському метрополітені, навпаки, зменшили інтервал руху потягів.

Під час повітряної тривоги рух поїздів наземними ділянками метрополітену призупиняється, а рух під землею продовжується. Підземні станції продовжують працювати цілодобово як укриття.

Нові правила проїзду у Києві

В наземному комунальному громадському транспорті з 15 жовтня розпочали підключення маршрутів, де можна буде розрахуватись за проїзд банківською карткою.

На валідаторах будуть фірмові наліпки, які підтверджують роботу такої системи на маршрутах. Для оплати проїзду необхідно прикласти до цього валідатора банківську картку або гаджет з функцією безконтактної оплати.

Ця система дуже спростить роботу водіям, адже вони рідше будуть відволікатись на пошук решти та дрібних купюр, а також це буде значно економити час поїздки.

Якщо у людини є право на безоплатний проїзд, то на картці киянина повинна бути підключена і активована відповідна пільга.

Право на безоплатний проїзд

В Україні є певні категорії громадян, які мають право на пільговий проїзд у громадському транспорті. Єдине, що потрібно мати з собою – посвідчення, що підтверджує таке право.

Pro Гроші розповідає, хто може їздити в маршрутках та громадському транспорті безоплатно.

Оскільки маршрутні таксі належать приватним перевізникам, не всі пільговики мають право на безкоштовний проїзд. Тому цю інформацію варто уточнювати безпосередньо у транспорті.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.