Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Проїзд у Києві можна оплатити карткою: в якому транспорті це доступно

Розповідаємо, як розрахуватись банківською карткою або гаджетом в громадському транспорті у Києві

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

За проїзд у Києві тепер можна розрахуватись карткою

Фото: Уніан. Колаж: Pro Гроші

Дуже часто українці стикаються з проблемами оплати проїзду у громадському транспорті, забули готівку, у водія немає решти, а у пасажирів немає дрібних купюр. Тепер можна про все це забути, з 15 жовтня у Києві пасажири зможуть обирати самі спосіб розрахунку.

Про це у своєму Telegram повідомляє мер Києва Віталій Кличко.

Як розрахуватись карткою у транспорті

В наземному комунальному громадському транспорті з 15 жовтня розпочали підключення маршрутів, де можна буде розрахуватись за проїзд банківською карткою.

На валідаторах будуть фірмові наліпки, які підтверджують роботу такої системи на маршрутах. Для оплати проїзду необхідно прикласти до цього валідатора банківську картку або гаджет з функцією безконтактної оплати.

У Києві новий спосіб оплати за проїзд у громадському транспорті
Фото: Telegram

"Цей сервіс дозволяє користуватись також застосунком "Київ Цифровий" і карткою киянина. Вартість разової поїздки при оплаті банківською карткою становить 8 гривень", – йдеться у повідомленні.

Поки що безконтактна оплата за проїзд доступна в автобусах на маршрутах: 6, 21, 41, 46, 50, 59, 61, 70, 73, 79, 98, 99, 101, 102, 103, 114.

Незабаром така система оплати проїзду працюватиме на всіх маршрутах та видах комунального наземного транспорту. Якщо у людини є право на безкоштовний проїзд, то на картці киянина повинна бути підключена і активована відповідна пільга.

Ця система дуже спростить роботу водіям, адже вони рідше будуть відволікатись на пошук решти та дрібних купюр, а також це буде значно економити час поїздки.

Раніше ми розповідали, хто має право на безкоштовний проїзд у громадському транспорті. Також ми писали, які нові правила проїзду у громадському транспорті.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.