Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Економія на перельотах – як правильно купувати авіаквитки

Розкриваємо секрети купівлі авіаквитків, які допоможуть зекономити на подорожах

Фото: Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Запорука економії на перельотах - правильна купівля квитків

Фото: Pixabay. Колаж: Pro Гроші

Авіаквитки – задоволення недешеве, тим паче зараз, коли ціни на усі види палива сильно зросли.

Але способи зекономити на перельотах все таки є і сайт Pro Гроші розкаже про найдієвіші з них.

Терміни і ціни

На вартість квитків напряму впливає усе, що пов’язано з часом – це і день тижня, і час до відправлення, і навіть пора року.

Отже, найбільше знижок авіакомпанії пропонують у так зване "міжсезоння", коли туристів набагато менше, ніж у пікові місяці. Це допоможе зекономити і на проживанні, адже готелі на курортах у невисокий сезон теж дешевші.

Також дешевші квитки можна знайти у певні дні тижня, а саме – вівторок, середу та четвер. Крім цього зверніть увагу на перельоти вночі та пізнього вечора.

Ну і золоте правило дешевих подорожей літаком – чим раніше куплено квиток, тим нижчою буде ціна. Тож плануйте відпустку заздалегідь, якщо хочете максимально зекономити, то придбати проїзні документи потрібно за кілька місяців.

Шукати квитки теж потрібно вміти, оскільки сайти компаній налаштовують ціну в залежності від попиту на той чи інший рейс у той чи інший момент. Найкраще серфити в інтернеті вночі, саме тоді є шанс зустріти хорошу знижку через низьку кількість відвідувачів сайту.

Маршрути з пересадками

Звісно, набагато зручніше сісти на літак і приземлитися одразу у кінцевій точці, однак, якщо ви готові пожертвувати невеликою частинкою зручності, радимо розглянути варіант з пересадками.

Зазвичай на менш зручних і більш коротких маршрутах можна непогано заощадити, а для любителів подорожей це може бути шанс подивитися ще одно місто чи навіть країну.

Ще одне правило економії – одразу купувати квитки у обидва кінці, це також допоможе уникнути непередбачуваних ситуацій із затримками в чужій країні.

Багаж

Зазвичай, при купівлі дешевих квитків, які здебільшого реалізують лоукостери, пасажирам не можна брати з собою додатковий багаж, окрім ручної кладі.

Це, звісно, не заборонено, однак переплатити доведеться чималу суму, яка може дорівнювати навіть вартості самого квитка. Наприклад у Ryanair кожен зайвий кілограм коштує 11 євро.

Зазвичай, дозволені розміри ручної поклажі варіюються від 5 до 10 кілограмів та має певні габарити, в залежності від авіакомпанії. Це невелика сумка чи рюкзак, яку пасажир може безкоштовно взяти на борт літаку і не здавати у багажний відсік.

Деякі компанії дозволяють взяти на борт додатково плед або ковдру, чи пару милиць, однак усі ці нюанси треба уточнювати у свого перевізника.

Раніше ми також розповідали, за яких умов Україна може відкрити перший цивільний аеропорт під час війни.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.