Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Купити квитки до Перемишля неможливо — Укрзалізниця пояснила причину

В Укрзалізниці розповіли, чому пасажири не можуть купити квитки до польського міста

Фото: УЗ, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Продаж квитків тимчасово закритий з 5 листопада

Фото: УЗ, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

У пасажирів Укрзалізниці виникли труднощі з покупкою квитків до Перемишля.

Про це користувачі пишуть на офіційній сторінці у соцмережі компанії.

Так, клієнт пише, що не може знайти з 5 листопада квитки до Перемишля з Києва, до Хелма також.

"Коли буде новий графік потягів?" – цікавляться пасажири.

Що відповіли в Укрзалізниці

Компанія відповіла, що наразі продаж квитків тимчасово закритий з 5 листопада.

"Продаж квитків може бути відновлений у будь-який день, щойно будуть опрацьовані всі технiчнi питання, пасажири будуть мати змогу ознайомитися з графіком руху, придбати квитки. Слідкуйте, будь ласка, за інформацією на сайті", – зазначили в Укрзалізниці.

Скрин: УЗ

Чому складно купити квиток Київ-Варшава

З української столиці до Варшави курсує прямий потяг, однак купити квитки на нього доволі непросто. Справа в тому, що в ЄС та України різна ширина колій – 1 435 мм проти наших 1 520.

Так склалося історично, що європейці відштовхувалися від ширини наявних доріг і мостів, які, своєю чергою, спиралися на ширину кінної повозки. А от Російська імперія спиралася на те, щоб "не як у них, і щоб ворог не заїхав своїми вагонами".

Таким чином до Варшави й Відня у нас можуть проїхати тільки вагони зі змінними візками – так звані ріци. Тобто до кордону потяг їде нашою колією, на кордоні залізнична магія підіймає його над землею, у пасажирів оголошується перерва на дві-чотири години, переставляється євровізок – і вагон їде далі під польським або угорським локомотивом.

Це відповідь на питання, чому просто не додати вагонів на дефіцитний напрямок. Таких вагонів просто нема, а тим, що є – 42 роки в середньому.

Для поїздів, які продаються онлайн, немає окремих касових квот. Тобто це абсолютний міф, що на Варшаву легше взяти в касі, коли онлайн нема: все тягнеться з однієї системи. Єдина причина дефіциту – 150 місць на 3 000 охочих.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.