Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

В РФ розкупили усі авіаквитки до деяких країн – куди тікають від мобілізації

Показуємо, скільки доведеться заплатити росіянам, щоб не потрапити на війну проти України

Фото: Уніан, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Путін налякав усе чоловіче населення РФ

Фото: Уніан, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Усього за кілька хвилин після оголошення диктатором Путіним "часткової мобілізації" в РФ, перелякані росіяни розкупили усі прямі авіаквитки до Стамбула та Єревана на 21 вересня.

Про це свідчать дані сайтів купівлі/продажу авіаквитків.

Сайти купівлі квитків
Фото: скріншот

Наразі з Москви до цих міст можна дістатись лише з пересадками, та ще й доведеться викласти чималу суму – від 120 до 180 тисяч рублів, а щоб добратись в Азербайджан доведеться викласти мінімум 248 тис. руб.

Що сталося?

Зранку, 21 вересня, Путін оголосив про так звану "часткову мобілізацію", яка нібито торкнеться лише резервістів.

Планується призвати в армію близько 300 тис. осіб, які вже проходили службу у збройних структурах.

Однак в паніці все чоловіче населення, у місцевих Telegram-каналах розповідають, що повістки вручають вже московським медикам, а в магазинах Санкт-Петербургу роздають анкети із вимогою внести усю інформацію про працівників чоловічої статі.

Таке рішення у Кремлі обгрунтували "необхідністю захисту суверенітету і територіальної цілісності РФ" і знову почали шантажувати увесь світ ядерною зброєю.

Реакція ринків

Гірше такою заявою Путін зробив у першу чергу власній країні. Акції ключових російських компаній почали "валитися" ще 20 вересня, після заяви Пєскова про те, що наразі мирних переговорів з Україною не буде і те, що агресор підтримає "псевдореферендуми" на окупованих територіях.

21 числа акції продовжили падіння, але на цей раз до них приєднався і російський рубль.

Про те, які компанії агресора постраждали найбільше, читайте в нашому матеріалі. Раніше ми також писали, що відбувалося із акціями російської нафтової компанії "Роснафта" після початку повномасштабної війни в Україні.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.