Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

BlaBlaCar братиме гроші не тільки за поїздку: за що доведеться платити

Система сервісного збору потрібна, щоб компенсувати витрати у випадку скасування поїздки

Колаж: Pro Гроші

BlaBlaCar стягуватиме додаткові кошти з пасажирів для компенсації втрат водія

Колаж: Pro Гроші

Найбільша у світі онлайн-платформа пошуку транспорту і попутників для здійснення поїздок BlaBlaCar анонсувала запуск нової системи для захисту від недобросовісних бронювальників.

Про неї повідомила пресслужба сервісу на офіційному сайті.

Навіщо потрібен сервісний збір

Відтепер під час бронювання поїздки мобільний додаток або ж інтернет-ресурс буде автоматично знімати кошти для так званого сервісного збору. Ця система вводиться, щоб компенсувати водієві витрати, якщо замовник скасує замовлення.

Іншими словами, якщо людина підтвердить своє бажання здійснити поїздку та забронює місце у машині, але через деякий час передумає і відмінить, або ж просто не з’явиться у вказаний час (перед від’їздом), сервісний збір, який було заплачено ще під час оформлення, не повернеться власнику коштів.

Завдяки такій системі вдасться підвищити рівень відповідальності клієнтів BlaBlaCar і зменшити кількість відмін, адже далеко не всім хочеться втрачати гроші. Представники платформи зауважили, що всі пасажири, як і раніше, будуть оплачувати вартість подорожі безпосередньо водієві після завершення поїздки.

Додаткові деталі нововведення

А що ж робити зі збором, якщо відправлення не відбудеться через самого водія? Тобто поїздку скасує не пасажир. У такому випадку сервісний збір повернеться клієнту BlaBlaCar без затримок і виключень. Тож користувачу не потрібно хвилюватися за власні кошти, тільки якщо він сам буде дотримуватися термінів.

Зауважимо, що першочергово нова система онлайн-бронювань працюватиме лише на маршрутах більше 700 км. Її обіцяють запустити протягом наступних кількох місяців повноцінно для всіх карпулінгових поїздок на платформі. Якщо людина користується послугами BlaBlaCar вперше, сервісний збір не стягуватиметься.

Також платформа запустила функцію верифікації профілів. Вона працюватиме за документами та буде абсолютно добровільною. Потрібно лише завантажити якісне фото закордонного паспорта або ID-картки.

Раніше сайт Pro Гроші писав про речі, які знадобляться кожному велосипедисту. Також ми повідомляли, що Укрзалізниця відновила маршрути на півдні та сході України.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.