Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Шахраї не пройдуть: у "Київ Цифровий" з'явиться нова функція

У "Київ Цифровий" можна буде перевірити посвідчення контролера

Фото: Київ Цифровий, Київпастранс; Колаж: Pro Гроші

Як перевірити посвідчення контролерів

Фото: Київ Цифровий, Київпастранс; Колаж: Pro Гроші

У "Київ Цифровому" скоро з’явиться можливість за QR-кодом перевірити посвідчення працівників комунальних служб.

Це має зменшити кількість контролерів-шахраїв, розповів заступник голови КМДА з питань здійснення самоврядних повноважень у сфері цифрового розвитку Петро Оленич виданню "Вечірній Київ".

"Свого часу ми зіштовхнулися з тим, що у формі співробітників Київводоканалу, ШЕУ та будь-якої іншої комунальної служби шахраї розгулюють під’їздами, крадуть техніку та вливаються у довіру. Тому ми запропонували створити цифрові документи, які неможливо буде підробити. У воєнний час це допомагатиме ще й виявляти диверсійні групи", – розповів він.

Оленич уточнив, щоб перевірити правдивість документа, працівники комунальних служб мають показати свій електронний документ в "Київ Цифровому". Своєю чергою мешканці столиці зможуть в додатку онлайн відсканувати посвідчення та в себе на екрані побачити дані працівника. Зокрема, й посаду.

Як перевірити посвідчення контролера
Фото: Вечірній Київ

Також заступник голови КМДА наголосив, що попереду буде багато цікавих оновлень для киян. Усі вони виходитимуть поступово та за пріоритетом для містян.

Нагадаємо, з 1 жовтня кияни та гості столиці у трамваях, тролейбусах, автобусах зможуть користуватися послугою безконтактної оплати через PayPass або за допомогою банківської картки.

Відомо, що раніше подібний інструмент тестувався у деяких перевізників, але від 1 жовтня його введуть всі маршрути. Всередині салону з’являться валідатори, а кондуктори обзаведуться терміналами. Обидва механізми працюватимуть як з фізичною карткою, так і технологією PayPass.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.