Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

40 хвилин гірською долиною: Укрзалізниця запустить потяг між Україною і Румунією

Укрзалізниця в грудні запускає поїзд до Румунії, що проходитиме через гірський шлях

Фото: УЗ. Колаж: Pro Гроші

Потяг курсуватиме щоденно

Фото: УЗ. Колаж: Pro Гроші

8 листопада Укрзалізниця здійснила перший пробний заїзд на відновленій ділянці Рахів – Ділове – Валя-Вішеулуй (Румунія).

Про це повідомили у пресслужбі компанії.

"Мармароський експрес" на кордоні між Україною та Румунією очікується вже на початку грудня. Маршрутом курсуватиме побудований в Україні комфортабельний регіональний поїзд ДПКр-3.

Чистий час у дорозі (без урахування митних процедур) від Рахова, що перетвориться на ще один транспортний хаб Закарпаття, до румунської Валі-Вішеулуй складає близько 40 хвилин мальовничою гірською долиною. Прикордонний та митний контроль здійснюватиметься на борту поїзда при посадці.

Укрзалізниця планує виконувати два рейси на день з можливістю пересадки пасажирів на поїзди румунської залізниці CFR. Від Валі-Вішеулуй щодня курсують поїзди до станцій Сігет, Клуж та Бухарест.

Відновлення міжнародних маршрутів

Україна та Молдова відновили рух пасажирських потягів за маршрутом Київ-Кишинів. Це сталося після 24-річної перерви.

Потяг №351/352 курсуватиме через день з відправкою зі станції Київ-Пасажирський о 17:02, прибуватиме на станцію Унгени о 07:53, до столиці Молдови – о 10:38. Зворотно рейс відправлятиметься о 17:45, проходитиме Унгени о 20:51 та прибуватиме до Києва об 11:48.

У поїзді сім вагонів, п'ять з яких – купейні і два — плацкартні. Час у дорозі в один бік – приблизно 13 годин.

Швидкий потяг до Ужгорода

Між Ужгородом та Києвом почав курсувати швидкісний поїзд Інтерсіті №749.

Цей рейс сьогодні є найшвидшим маршрутом до Закарпаття. Потяг їде максимально швидко, з короткими зупинками між станціями. Всього у дорозі Інтерсіті буде 13 годин 8 хвилин.

З Києва поїзд відправляється о 12:57 і прибуває до Ужгорода о 02:05. Цей рейс має всього вісім зупинок, з яких п’ять — у Закарпатській області (Воловець, Свалява, Мукачево, Чоп-Пасажирський, Ужгород).

На сьогодні вартість квитка від Мукачева сидячого місця І-класу — 821 гривня, ІІ-класу — 411,50 грн. У поїзді є також купейні та плацкартні вагони. Там, звичайно, квиток коштує дорожче.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.