Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Укрзалізниця по-новому продаватиме квитки на популярний рейс – як купити

Нові правила продажу білетів повинні зменшити випадки шахрайства та спекуляцій

Фото: Ukrzaliznytsia. Колаж: Pro Гроші

УЗ заборонила продаж квитків до Варшави у касі

Фото: Ukrzaliznytsia. Колаж: Pro Гроші

Національний залізничний перевізник оновив правила продажу білетів на один із самих затребуваних рейсів – до Варшави. Відтепер квитки можна придбати лише онлайн.

Про це повідомила пресслужба Укрзалізниці на офіційному сайті.

Мова йде про потяг №67/68 Київ – Варшава, на який з 10 листопада змінюється алгоритм купівлі квитків. У касі їх більше не продаватимуть, а реалізовуватимуть через вебресурс. Більше того, встановлюються обмеження на кількість білетів, які дозволяється купувати за одне замовлення – відтепер не більше чотирьох одиниць.

Повідомляється, що ці кроки мають на меті зменшити частоту спекуляцій та шахрайства, адже нерідко десятки білетів скуповує одна людина, щоб потім перепродувати за завищеними цінами одразу на станції або у соціальних мережах. Інколи використовуються боти, які масово бронюють квитки, як тільки вони з’являються у продажу. Такі інструменти система буде блокувати.

Також пасажири вдаються до підроблення проїзного документу. Але онлайн-режим зупинить шахрайство, чим значно спростить доступ на рейс законослухняним громадянам. Адже попри те, що на прямий рейс Київ – Варшава збільшили пропозицію місць у 2,5 рази, попит значно перевищує пропозицію.

"Спостерігається дефіцит. Обмежено кількість вагонів габариту RIC, які можуть із перестановкою колісних пар прямувати до польської столиці", – зазначила пресслужба Укрзалізниці. Тож обмеження, хоч і виглядають не спрощенням, але у перспективі допоможуть пасажирам користуватися послугами компанії дешевше і вигідніше.

Як і коли можна придбати квиток

Доступ до онлайн-покупки відкриватиметься за 20 днів до відправлення рейсу. Продаж розпочинатиметься о 8 годині ранку. Зауважимо, що компанія реалізовуватиме групові замовлення через спеціально створений онлайн-канал.

Офіційні делегації, запити від дипломатичних і державних установ обслуговуватимуться "виключно у відповідній спеціалізованій касі". Проте для таких пасажирів кількість квитків також обмежуватиметься, аби максимально звільнити місця.

Звичайно, незважаючи на онлайн-формат, людина зможе повернути квиток на потяг. Але тут теж є особливості: процедура можлива "тільки у претензійному порядку" в касах вокзалу, що, знову таки, дасть змогу зупинити викуп спекулянтів через запрограмовані боти.

Що стосується інших рейсів, менш затребуваних, наприклад, Київ – Хелм, то на них продаж і повернення відбуватиметься у звичайному форматі.

Раніше сайт Pro Гроші писав, що УЗ повернула гарячі обіди до поїздів Інтерсіті+. Також ми повідомляли, що Укрзалізниця відкрила продаж на нічний рейс до Краматорська.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.