Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Власники квартир диктують свої умови: як змінилась вартість оренди житла у Києві

Експерти прогнозують, що вже у квітні винаймати житло в столиці стане дорожче, наразі ж найдешевші квартири в Деснянському районі, найдорожчі – у Печерському

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

Що відбувається на ринку оренди житла в столиці

Фото: Pexels, Unsplash. Колаж: Pro Гроші

На ринку нерухомості в Україні знову відбуваються зміни. Вартість оренди квартир у Києві зменшилася більш ніж на 500 гривень.

За допомогою платформи купівлі, продажу та оренди нерухомості M2bomber розповідаємо, як змінилися ціни на оренду житла в столиці.

Що відбувається на ринку оренди житла

Якщо раніше однокімнатну квартиру в столиці можна було винаймати в середньому за 12 025 гривень, то зараз її ціна становить 11 500 гривень.

Однокімнатні квартири у Києві пропонують найчастіше, нараховується близько 11% оголошень про здачу такого житла за 8 000 гривень. Також українцям пропонують орендувати однокімнатні квартири за 6 000 гривень, кількість таких оголошень становить лише 6,5%. Винаймати таке житло в столиці можна й за 10 000 гривень (8,7% оголошень).

Щодо двокімнатних квартир, то найбільше оголошень (10,7%) можна побачити з вартістю оренди у 7 800 гривень. Також винаймати таку квартиру можна за 10 200 гривень (8,9% оголошень) та за 9 000 гривень (6,8% оголошень).

Трикімнатну квартиру у Києві можна орендувати за 15 000 гривень, таких оголошень нараховується близько 10,7%. Також пропонують орендувати такі квартири за 10 400 гривень (8,1% оголошень) та за 11 200 гривень (6,8% оголошень).

Яка вартість оренди житла в різних районах Києва

  • Деснянський район – в середньому 8 000 гривень.
  • Святошинський – 9 250 гривень.
  • Дніпровський – 10 000 гривень.
  • Солом'янський – 10 500 гривень.
  • Подільський, Оболонський – 11 000 гривень.
  • Голосіївський – 14 250 гривень.
  • Шевченківський – 12 926 гривень.
  • Дарницький – 12 000 гривень.
  • Печерський – 18 465 гривень.

Що буде з ринком оренди у квітні

Президент Асоціації фахівців з нерухомості (рієлторів) України Юрій Піта у своєму коментарі виданню Obozrevatel зазначив, що, скоріш за все, вартість оренди житла у квітні може зрости приблизно на 10%. Він це пояснює тим, що зимовий період закінчився й попиту стало більше, тому не виключено, що власники можуть підняти ціни на квартири.

"Якщо казати в перспективі, то глобальних змін не передбачається, для цього просто немає якихось підстав. Куди люди повертаються – там попит більш активно росте. Це Харків та Запоріжжя, наприклад", – зазначив експерт.

Він також наголосив, що ситуація на ринку оренди значно залежатиме від того, як розгортатимуться події на фронті.

Раніше ми розповідали, що буде з ринком нерухомості найближчим часом. Також ми писали, які квартири потрібно купувати вже зараз.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.