Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Тунель для контрабанди та 27 кімнат: маєток колишнього мафіозі Аль Капоне виставили на продаж (фото)

Лідер італійської мафії у Чикаго займався контрабандою алкоголю у власному домі

Фото: The Sun. Колаж: Pro Гроші

Маєток американського гангстера Аль Капоне виставили на аукціон

Фото: The Sun. Колаж: Pro Гроші

Маєток, який колись належав американському гангстеру Аль Капоне, нещодавно виставили на аукціон. Початкова вартість цього будинку складає 700 000 доларів.

Про це повідомляє видання The Sun.

Який вигляд має маєток

Будинок, який розташований у Хайгейті, штат Вермонт, був зведений у 1818 році. Старовинний триповерховий маєток площею понад 800 квадратних метрів має 27 просторих кімнат та веранду. Під час "сухого закону" в США лідер чиказької мафії Аль Капоне створив з будинку опорний пункт контрабанди.

"Маєток став місцем зупинки, коли під час "сухого закону" гангстер контрабандою перевозив алкоголь через кордон до Канади", – зазначила агентка із продажу Стейсі М. Каллан.

Також будинок має секретний тунель, який веде до сусідньої річки Міссісквой. Зазначається, що контрабанда здійснювалася саме за допомогою цього тунелю.

Фото: The Sun
Фото: The Sun
Фото: The Sun
Фото: The Sun
Фото: The Sun

Фото: The Sun

Фото: The Sun

Фото: The Sun

Фото: The Sun

Фото: The Sun

Після того, як Аль Капоне ув'язнили через ухиляння від сплати податків, у маєтку відкрили готель для перепочинку. Потім там були ресторан, бар, школа, а нещодавно будинок перепланували, тож тепер він слугує резиденцією для однієї родини.

Хто такий Аль Капоне?

Аль Капоне був найвідомішим американським гангстером у 20 столітті. Він очолював підрозділ італійської мафії у Чикаго та займався гральним бізнесом й підпільним виробництвом алкоголю під час "сухого закону" в США. Під виглядом меблевого бізнесу та хімчисток він займався контрабандою, після чого став "суспільним ворогом Америки номер один". Особливо ситуація загострилася, коли він відсидів лише кілька місяців у розкішній камері за незаконне носіння зброї.

Під час правління його постійно намагалися відправити за ґрати через незаконну діяльність, однак постійно не вистачало доказів. У 1931 році Аль Капоне був звинуваченим в ухиленні від сплати податків та в усіх інших скоєних злочинах. Йому призначили 11 років позбавлення волі у в'язниці суворого режиму Алькатрас, там він перебував серед відомих злочинців того часу.

Раніше ми розповідали, що в Україні оновили ціни на квартири. Також ми писали, у якому місті несподівано злетіли ціни на оренду квартир.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.