Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Табу в дизайні інтер’єру: 5 кольорів, у які не можна фарбувати вітальню (фото)

Всі відтінки мають власний емоційний спектр, тому деяких кольорів варто уникати, щоб зберегти кімнату гостинною і стильною

Фото: Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Кольори в дизайні, які не можна використовувати для стін у вітальні

Фото: Pinterest. Колаж: Pro Гроші

Обирати колір для вітальні – дуже відповідальне заняття, адже неправильне рішення здатне трансформувати дизайн інтер’єру в негативну сторону. Експерти сходяться на думці, що існує кілька відтінків, які не бажано застосовувати в якості основних у вітальні, щоб не перетворити її в некрасиву, бездушну кімнату.

Про це розповіли дизайнери Homes And Gardens.

П’ять кольорів, від яких варто відмовитися

  • Коричневий

На противагу йому легко помітити привабливість кремових віталень, які забезпечують безпечною універсальністю. Тоді як коричневі відтінки зроблять простір надто темним, особливо якщо в кімнаті мало природнього освітлення. Дизайнерка Ніштха Садана говорить, що цей колір обтяжливий і створює відчуття забрудненості.

"Якщо вам подобаються більш темні кольори, подумайте про темно-синій чи темно-бірюзовий", – пропонує експертка.

  • Ніжно-рожевий

У 2023 році в тренді ніжні квіткові принти, що включає рожевий колір. Але вітальня – не найкраще місце для акцентування на рожевому. Дизайнерка Ніштха Дханд припускає, що кімната матиме жіночний вигляд, що в довгостроковій перспективі не підходить. З іншого боку, якщо в дизайні ви прагнете до спокійного жіночного стилю, то рожевий – не табу, але його треба використовувати з обережністю.

  • Чорний

Робити всю кімнату з чорними стінами – найгірший вибір для вітальні. Простір стане темним, брудним і нудним, а також може приголомшити і налякати гостей. Місце, де мешканці дому проводять найбільше часу та відпочивають, не повинно обтяжувати. З точки зору психології кольору, на присутніх буде тиснути темне забарвлення кімнати, тож довго перебувати у вітальні вони не зможуть.

  • Зелений мох

Колись цей колір перебував на піку трендів для вітальні, але з часом позбувся особливої здатності розслаблювати. Дизайнерка інтер’єру Стейсі Льюїс провела аналог з коричневим і зауважила, що "такі кольори як зелений мох, брудно-коричневий і баклажановий не є привабливими, вони роблять простір брудним, викликають головний біль і змушують якнайшвидше тікати з приміщення".

  • Жовтий

З одного боку, він видається оптимістичним і яскравим, має налаштовувати на позитив і радість. Однак жовтій – колір збудження, він скоріше приголомшує, а не заспокоює. Тож у великих обсягах цей відтінок не варто використовувати у вітальні, хоча експериментувати з ним поза межами основного простору потрібно.

Майте на увазі, що вибір варіанту фарбування залежить від багатьох факторів, таких як розмір кімнати, освітлення, стиль та особисті вподобання. Все це суб’єктивні рішення, які не заборонено застосовувати, якщо вони відповідають настрою та бажаній атмосфері.

Раніше сайт Pro Гроші писав про ринок нерухомості на Балі та розповідав, скільки українці можуть заробити на інвестиціях. Також ми повідомляли, як створити вишуканий простір у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.