Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Столичні ціни: де в Києві найдорожчі та найдешевші квартири

У столиці України на ринку нерухомості спостерігається тенденції зі зростання цін

Фото: Pexels

У Києві зросли ціни на нерухомість

Фото: Pexels

В Україні у більшості міст, зокрема Києві, спостерігається зростання цін на житло. При цьому така тенденція відбувається як на первинному, так і на вторинному ринках нерухомості.

Про це свідчать дані порталу M2bomber.

Яка вартість житла на первинному ринку нерухомості у Києві

За останній місяць, а саме з 2 серпня по 6 вересня, забудовники переписали ціни у бік зростання. Вартість квадратних метрів у новобудовах столиці зросла на 2,93%.

Тобто, якщо у серпні потрібно було сплатити за "квадрат" 50 325 гривень, у вересні вже доведеться викласти 51 800 гривень.

Традиційно найдорожчим районом Києва є Печерськ. Там середня вартість квадратного метра у новобудові коштує 109 250 гривень. Тоді як найбюджетніші варіанти можна відшукати у:

  • Дарницькому районі – 41 800 гривень за квадратний метр;
  • Солом'янському районі – 41 400 гривень за "квадрат";
  • Деснянському районі – 40 050 гривень за квадратний метр.

При цьому варто зауважити, шо Деснянському районі за останній місяць вартість квартир на первинному ринку знизилася. Такі зміни відбулися й у Голосіївському (51 700 гривень за квадратний метр) та Шевченківському (65 000 гривень за "квадрат") районах.

Скільки коштують квартири на вторинному ринку

На вторинному ринку спостерігається помірне зростання цін. За місяць ціни на квадратний метр зросли лише на 0,35%, що еквівалентно 197 гривням.

Середня ціна "квадрата" на вторинному ринку становить 57 148 гривень, в порівнянні з 56 951 гривнею на початку серпня.

Як і на первинному ринку, Печерськ залишається найдорожчим районом на вторинному ринку з середньою ціною 92 628 гривень за квадратний метр.

Бюджетні варіанти можна знайти в Дарницькому, Солом'янському та Деснянському районах, де ціни варіюються від 42 620 до 54 696 гривень за квадрат.

При цьому ситуація зі змінами у цінах по районах дещо відрізняється від того, що відбувається на первинному ринку. Оскільки у Голосіївському (59 732 гривні за квадратний метр), Оболонському (58 928 гривень за "квадрат") та Подільському (60 607 гривень за "квадрат") районах подорожчали квартири.

Тоді як зниження вартості відбулося у Дарницькому та Шевченківському (77 262 гривні за квадратний метр) районах.

Раніше ми повідомляли, що в Україні готують зміни в житловому законодавстві. Також ми писали, які тренди в дизайні кухні будуть актуальні у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.