Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Нерухомість у Чехії: скільки коштують квартири в Празі, Брно та Остраві

На ринку зберігається інтерес покупців до нерухомості, а найбільший попит на квартири на вторинці і приватні будинки

Фото: pexels

Ринок нерухомості має достатньо пропозицій

Фото: pexels

Через повномасштабне вторгнення чимало українців обрали собі інші країни для проживання. До цього переліку також входить Чехія, де, наприклад, протягом літа середня ціна за квадратний метр житла на вторинному ринку знизилась на 500 крон. Наразі вартість становить 62 400 крон, що дорівнює 110 тис. гривень. Однак ціни "квадрата" у новобудовах, навпаки, зросла.

Про це пише РБК-Україна.

Скільки коштують однокімнатні квартири у Чехії

Важливо розуміти, що на кінцеву вартість житла може впливати безліч факторів:

  • місце розташування;
  • житлова площа;
  • наявність ремонту;
  • доступність до громадської інфраструктури.

Наприклад, у Празі однокімнатна квартира, площею 39 кв. м, коштує від 4,4 млн крон (7,8 млн грн). Житло, площею 50 кв. м, продають 7,4 млн крон (13,2 млн грн).

У Брно вартість нерухомості практично дорівнює пражським цінам. Житло площею 38 квадратних метрів тут можна придбати за 4,1 мільйона крон (7,25 мільйона гривень), а квартири площею понад 50 квадратних метрів оцінюються приблизно в 4,4 мільйона крон (7,8 мільйона гривень).

В Остраві ціни на житло значно нижчі, ніж у Празі та Брно. Однокімнатну квартиру площею 36 квадратних метрів продають за 2,3 мільйона крон (4 мільйони гривень), а житло площею 41 квадратний метр коштує 2,47 мільйона крон (4,4 мільйона гривень). Водночас варто зазначити, що пропозицій на продаж квартир в Остраві значно менше, ніж у Празі та Брно.

Скільки коштують двокімнатні квартири у Чехії

У Празі за двокімнатну квартиру, площею 54 кв. м, доведеться заплатити 7,3 млн крон (12,9 млн грн), а якщо площа понад 70 кв.м, – 9,9 млн крон (17,5 млн грн).

У Брно пропонують квартири за 5,1 млн крон (9 млн грн), якщо площа 56 кв. м, та за 7,1 млн крон (12,5 млн грн) за житло, площею понад 70 кв. м.

В Остраві квартиру, площею 54 кв. м, продають за 2,2 млн крон (3,9 млн грн), при цьому на ринку є пропозиції житло з такою ж площею за ціною 3,8 млн крон (6,7 млн грн).

Скільки коштують трикімнатні квартири у Чехії

У Празі ви можете знайти трикімнатні квартири за 8,7 млн крон (15,4 млн грн). У випадку, коли площа становить у межах 60 кв. м, то ціни на житло можна знайти від 75 кв. м і до 12,8 млн крон (22,6 млн грн).

У Брно за квартиру, площею 62 кв. м, вам доведеться заплатити 6,3 млн крон (11,2 млн грн), площею 75 кв. м – 8,8 млн крон (15,6 млн грн).

В Остраві трикімнатну квартиру, площею 64 кв. м, можна придбати за 4,1 млн крон (7,3 млн грн). Однак важливо, що саме в даному місті ви можете знайти мінімальну кількість пропозицій, якщо порівнювати з іншими регіонами.


В результаті, можна помітити, що знайти житло згідно з вашими потребами та фінансовим становищем цілком реально. Однак треба вивчити ринок та всі наявні пропозиції.

Раніше ми розповідали про те, яке килимове покриття буде в тренді у 2024 році. Також ми писали про те, які тренди в дизайні кухні будуть актуальні у 2024 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.