Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Купувати квартиру не на часі? Співзасновник Monobank Гороховський підказав рішення

Під час війни для більшості українців залишається відкритим питання, чи варто інвестувати в об’єкти нерухомості

Фото: скрін, Pexels, hydropark.com. Колаж: Pro Гроші

Олег Гороховський висловив думку щодо купівлі житла під час війни

Фото: скрін, Pexels, hydropark.com. Колаж: Pro Гроші

Купувати квартири та приватні будинки під час війни – нелегке завдання для українців. Адже з огляду на складну ситуацію в країні та непередбачуваність важко бути впевненим, що вкладені кошти не знадобляться згодом на базові життєві потреби. Тож люди міркують, чи варто інвестувати вільні фінанси у великих обсягах.

Власну думку з цього приводу висловив співзасновник Monobank Олег Гороховський в інтерв’ю.

Загалом бізнесмен погодився, що вкладати кошти в нерухомість навіть під час активних воєнних дій – це не погана ідея. Адже якраз зараз ціни на квартири впали, особливо в містах, наближених до лінії фронту. Тобто можна вигідно інвестувати вільні фінанси, чого не дозволяла ситуація на ринку кілька років тому.

Також Гороховський звернув увагу на рівень внутрішнього переміщення населення всередині країні. Люди масово переїжджають в західні регіони, тож там попит і вартість квадратного метра більші. Це означає, що в Києві та Дніпрі, наприклад, клієнтів на об’єкти може не вистачати.

"Рішення дуже сильно залежить від того, коли ми переможемо. Коли на ринку відбувається висока турбулентність, то прихильникам безпечної стратегії я б рекомендував чекати. Наразі не вистачає інформації, щоб обирати правильний шлях. Але коли є вільні гроші, то в часи турбулентності краще залишатися з ними", – констатував Гороховський.

Він назвав це хорошою інвестиційною стратегією у складні часи. Адже будь-коли можуть знадобитися гроші на підтримку стабільного рівня життя чи інші базові потреби. Тому слід почекати та не вкладатися всередині країни у випадку відсутності фінансової подушки.

Найдешевша квартира в Україні

Водночас українці без великих заощаджень, але з бажанням придбати квартиру, можуть знайти серед активних оголошень чимало підхожих фінансово. Тобто дешевих. Деякі об’єкти власники продають за 5 000 доларів і більше. Звісно, не варто сподіватися на хороші житлові умови та наявність євроремонту. Але як інвестиція це досить хороша перспектива, бо в облаштування можна вкласти залишкові кошти.

Одну з дешевих квартир продають у Полтавській області. Загальна площа нерухомості – 35,6 м², а ціна – 5 500 доларів. Житло знаходиться на 4 поверсі 5-поверхового будинку і вимагає ремонту. Зате новий власник отримає всі меблі та побутову техніку. В наявності індивідуальне газове опалення.

 | Фото: OLX
 | Фото: OLX
 | Фото: OLX
 | Фото: OLX
 | Фото: OLX

Квартира за 5 500 доларів

Фото: OLX

Квартира за 5 500 доларів

Фото: OLX

Квартира за 5 500 доларів

Фото: OLX

Квартира за 5 500 доларів

Фото: OLX

Квартира за 5 500 доларів

Фото: OLX

Раніше сайт Pro Гроші писав, що попит на нерухомість змінився та розповідав, на які квартири "полюють" українці. Також ми повідомляли, в якому регіоні ринок нерухомості приносить рекордні прибутки.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.