Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Ідеальна підліткова кімната – як оформити спальню та скільки це коштуватиме (фото)

Розповідаємо, який дизайн інтер’єру підійде підлітковій спальні та скільки потрібно коштів на облаштування кімнати

Фото: Unsplash

Дизайн кімнати для підлітка не повинен бути надто дитячим

Фото: Unsplash

Підліткові спальні не повинні бути казковими і дитячими. Під час планування дизайну інтер’єру бажано враховувати індивідуальні потреби та смаки майбутнього мешканця, але не забувати про функціональність та практичність приміщення і кожної зони.

Сайт Pro Гроші розповідає, як оформити кімнату для підлітка та скільки грошей на це потрібно.

Спальня для дівчини

Сучасні дівчатка-підлітки навряд чи зрадіють кімнаті в милих рожевих відтінках і з декором диснеївських принцес. При виборі основних кольорів рекомендують звертати увагу на білі, пастельні, молочні або світло-сірі тони. Вони заспокоюють, налаштовують на відпочинок і не збуджують нервову систему.

Облаштовуючи спальню, треба відштовхуватися від вподобань, захоплень і хобі дівчинки. Від цього залежить вибір меблювання та їх розташування. Дизайнери рекомендують обрати один з домінуючих стилів:

  • класичний;
  • прованс;
  • мінімалізм;
  • скандинавський стиль.

Обов’язково треба знайти місце під туалетний столик, за яким можна не тільки робити зачіску або наносити легкий макіяж, але й готуватися до школи. Також необхідно розбити приміщення на три функціональні зони: робочу, спальну, для зберігання. Перша зона – місце для письмового столу, поличок і стелажів. Забезпечте її хорошим освітленням, аби дитина могла вчити уроки в будь-який час доби.

Універсальний туалетний столик для дівчат
Універсальний туалетний столик для дівчат
Фото: Pinterest

Укомплектована зона з шафою, комп’ютерним столом, полицями та стільцем обійдеться українцям орієнтовно у 20 000 грн. Звісно, є дешевші варіанти, але важливо зважати на якісні матеріали меблів, обираючи дерев’яні вироби.

Функціональна робоча зона у спальні
Функціональна робоча зона у спальні
Фото: Pinterest

Туалетні столики не вдарять по бюджету батьків. Вони коштують в середньому від 2 000 грн, причому часто підходять під різні стилі кімнати завдяки універсальним кольорам. Ліжко компактного розміру з екологічно чистих матеріалів обійдеться в 6 000-10 000 грн.

Ліжко для дівчат-підлітків з екологічних матеріалів
Ліжко для дівчат-підлітків з екологічних матеріалів
Фото: Pinterest

Спальня для хлопця

Велике значення в облаштуванні грає окрема зона для пам’ятних речей, наприклад, кубків і медалей, музичних інструментів, грамот, постерів з улюбленими фільмами/гуртами, спортивного інвентаря тощо. Тож обираючи меблі, бажано знайти функціональні полиці чи стелажі, де підліток зберігатиме важливі для себе предмети. Невеликі вироби з дерева чи металу обійдуться в 5 000-8 000 грн.

Система зберігання речей у спальні
Система зберігання речей у спальні
Фото: Pinterest

Ще одне правило дизайну інтер’єру – допомогти підлітку тримати спальню в порядку та чистоті. Отже варто підійти до облаштування з раціональної точки зору: купити ефективну систему зберігання речей з органайзерами, шафами, тумбами, комодами. Коштує подібне задоволення від 20 000 грн.

Компактний диван для хлопчачої спальні
Компактний диван для хлопчачої спальні
Фото: Pinterest

Що стосується ліжка, то можна не встановлювати велике спальне місце. Достатньо буде дивана чи компактної моделі залежно від розмір кімнати. Середня вартість становить 10 000-13 000 грн. Розгляньте ліжко з вбудованими шафами, висувними поличками для книг, одягу та інших речей. Воно також обійдеться орієнтовно в 12 000 грн і дасть змогу розвантажити простір, не жертвуючи потрібними меблями.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як створити лакшері-ефект на кухні, не витрачаючи купу грошей. Також ми повідомляли, як швидко і недорого освіжити квартиру та розповідали все про косметичний ремонт у 2023 році.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.