Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Домівка від держави за вигідними умовами: у "Дії" з'явилась нова функція

У застосунку "Дія" почали тестувати послугу "єОселя" – для тих, хто втратив житло

Колаж: Pro Гроші

Як подати заявку на доступне житло

Колаж: Pro Гроші

Через повномасштабне вторгнення Росії багато українців залишилися без домівок. Саме тому держава пропонує вигідні умови для купівлі житла за програмою пільгового кредитування.

Про це повідомляє Міністерство цифрової трансформації та пропонує долучитися до бета-тестування послуги "єОселя" в застосунку "Дія".

Як взяти участь?

На першому етапі програма доступна для військовослужбовців за контрактом, захисників України, силовиків та членів їхніх сімей, а також медиків, педагогів, науковців, які працюють у державному та комунальному секторах.

Якщо ви належите до однієї з категорій, то можете долучитися до тестування та отримати кредит на житло під 3%.

Для цього в застосунку "Дія" подаєте заяву про участь у програмі "єОселя" та отримуєте попереднє рішення про погодження суми кредиту без візиту в банк.

"Уже під час бета-тесту ваша заява проходитиме весь реальний процес, і рішення банків будуть справжніми", – наголосили у Мінцифрі.

Повний перелік пільгових категорій, що підпадають під програму, можна подивитися тут. Реєстрація і детальні умови по посиланням.

Квартири від уряду

В Україні запрацювала програма надання соціального житла вразливим категоріям населення. Так, 19 квартир у Борисполі отримали родини зі статусом ВПО, багатодітні сім’ї та українці, житло яких було знищене внаслідок бойових дій.

Постраждалі отримають новий дім одразу з ремонтом та меблями, а також з побутовою технікою, посудом і постільною білизною. Все облаштування придбало Товариство Червоного Хреста.

Наголошується, що такий вид житла є тимчасовим і не передається людям у власність. Соціальні квартири надаються на підставі договору найму на термін до одного року з можливістю його продовження, проте без внесення плати за користування житлом. Держава візьме за так звану "оренду" лише символічну суму в 1 грн.

Компенсаційні виплати за зруйноване житло

Російські окупанти зруйнували або пошкодили понад 19 млн квадратних метрів житла. Проте кожна людина, яка лишилась без домівки, зможе отримати компенсацію.

У проєкті бюджету на 2023 рік будуть передбачені фінанси та механізми, за допомогою яких люди зможуть скористуватися компенсацією, не чекаючи репарацій від РФ.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.