Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Чому ваша квартира виглядає дешево і без смаку – топ помилок

Деякі речі та предмети були досить популярними близько 5 років тому, однак зараз вони проявляють несмак

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

За останні роки мода на інтерʼєр змінилась

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Дизайн інтер'єру має свою моду, яка з часом звичайно змінюється. Тому певні речі, які були модні колись, зараз зовсім неактуальні.

Експерт із нерухомості Томас Гудмен розповів, яких елементів в домі слід уникати, аби створити затишок та стильний інтер'єр. Про це пише Express.

Меблі з ротанга

Вони були надзвичайно популярні протягом останніх кількох років.

"Хоча ротанг не зник зовсім, у 2023 році деталі ротанга будуть використовуватися більше як акцент, а не як фокус. Майте це на увазі, купуючи меблі в майбутньому", – наголошує експерт.

Зигзагоподібні візерунки

Вони були досить популярними близько 5 років тому. Хоча цей дизайн чудово працює в невеликих кількостях, він може легко змістити фокус з інших красивих акцентів у кімнаті.

"Настав час подумати про те, щоб відмовитися від цього дизайну. Натомість оберіть візерунки та малюнки, які не відвертають увагу, або просто виберіть мінімалістичний, елегантний образ без жодних візерунків", – каже експерт.

Забагато саморобних меблів

Насправді стіл ручної роботи є чудовим елементом інтер'єру і часто він дуже добре поєднується з іншими меблями. Однак слід уникати занадто великої кількості саморобних предметів в одній кімнаті, оскільки це є ознакою несмаку.

"Плоскі" меблі

Це такі, які легко можна скласти, зробивши їх плоскими, є доволі вигідними у певних ситуаціях, але ними точно не варто обставляти кімнату, адже вони теж видають ваш несмак.

"Крім того, вживані меблі, як правило, набагато міцніші та довговічніші, ніж плоскі меблі, які часто можуть бути неміцними та почати розвалюватися через кілька місяців використання", – говорить Томас.

Старі вікна

Вікна – це очі дому, вони можуть суттєво його здешевити, якщо вони є старими.

Як створити привабливий та ефективний простір для бізнесу

Раніше ми вже писали про те, що дизайн інтер'єру в офісі можна умовно визначити в трьох найпоширеніших варіантах:

  • кабінетний тип;
  • комбіноване приміщення;
  • оpen space (відкритий план приміщення).

Ще на самому початку варто продумати розташування меблів. Воно повинно бути зручним, адже співробітники проводитимуть в кріслах за столами більшу частину дня протягом всього робочого тижня.

Якщо додати в інтер'єр правильне освітлення, а також колірну гамму, що розташовує до плідного робочого процесу, то ви легко можете створити затишну атмосферу.

Важливо також організувати зону для відпочинку та обіду, щоб під час перерви можна було розслабитися. Більше – тут.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як створити затишну вітальню у маленькій квартирі. Також ми повідомляли про ефективне планування кімнати та розповідали, як виділити зони меблями та шторами.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.