Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

7 поширених помилок в дизайні вашої квартири: що не можна робити

Головне правило під час ремонту – використовувати максимум чотири відтінки

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Деякі правила зможуть покращити ваш дизайн

Фото: pexels. Колаж: Pro Гроші

Дизайн вашої квартири може зробити її досить затишною, а може, навпаки, залишити лише негативні емоції від вашого житла. Саме тому варто дотримуватися кількох правил, аби перебування у будинку було комфортним.

Про це пише EDS.

Чого варто уникати в інтерʼєрі

Занадто багато кольорів. Яскраві кольори – привабливе доповнення до інтер'єру. Вони можуть освіжити й надати незвичайності. Але необхідно дотримуватися кількох основних правил. Завжди комбінуйте кольори, які будуть однакового:

  • спектра;

  • тону;

  • насиченості.

Використовуйте максимум 4 відтінки. Це головне правило.

Тільки білий. Інша помилка, коли не вистачає кольору. Тоді ваше житло буде виглядати холодним і створюватиметься більше атмосферу швидше офісу, ніж справжнього будинку.

У такому випадку варто додати затишку. Для цього чудово підійдуть дерево чи метал. Так само зверніть увагу на кольорові елементи.

Перенасичення білим кольором в дизайні
Перенасичення білим кольором в дизайні
Фото: pexels

Надлишок килимів. Вони додають відчуття тепла, а також захищають підлогу у місцях частого зіткнення з меблями. Але варто ставитися до них обережно і розташовувати їх тільки там, де це має сенс. Інакше ви будете себе відчувати, як в магазині килимів.

Забагато килимів в інтерʼєрі
Забагато килимів в інтерʼєрі
Фото: pexels

Нестача природного світла. Якщо у вас немає великих вікон, то скляні перегородки та вітражі замість класичних дверей також дозволять світлу проникати з кімнати до кімнати. Саме завдяки цьому житло здаватиметься просторішим та світлішим.

Надлишок модерну. Його перевага – простота кольорів та форм. Він нейтральний і застосовний до більшості інтер'єрів. Але памʼятайте, що інтер'єр повинен показувати вашу індивідуальність.

Якщо ви любите квіти, пограйте з найпопулярнішими елементами стилю Urban Jungle. Якщо ви шанувальник екзотики й любите подорожувати, то відобразіть це у своєму помешканні.

Надлишок модерну в оселі
Надлишок модерну в оселі
Фото: pexels

Неправильне поєднання стилів. Іноді це може нагадувати більше хаос, ніж стиль. Тому варто зосередитися на чомусь одному.

Нетворчий безлад. Не економте на просторих шафах та спеціальних системах зберігання, адже вони будуть підтримувати порядок. Наприклад, відкрита шафа надасть достатньо місця, аби зберігати предмети.

Як кольори в інтер’єрі впливають на настрій

Варто розуміти, що правильно підібрана гама стане запорукою гарного самопочуття. Наприклад, червоний колір часто пов'язують з енергією, силою та страхом, почуттям влади, агресії та пристрасті.

У великій кількості він може навіть підвищити пульс і кров'яний тиск та навіть викликати напруженість чи нервозність.

Детальніше про вплив інших кольорів ви можете прочитати у нашому матеріалі.

Раніше сайт Pro Гроші писав, як створити затишну вітальню у маленькій квартирі. Також ми повідомляли про ефективне планування кімнати та розповідали, як виділити зони меблями та шторами.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.