Новини Фінанси Економіка Бізнес Кар'єра Нерухомість Транспорт Індастрі ЖКГ Авто

Зарплати залізничників в Україні: скільки платять провідникам та машиністам

Укрзалізниця під час війни стала дуже важливою для українців, адже саме залізничне сполучення є основним для пересування

Фото: УЗ

Укрзалізниця

Фото: УЗ

Працівники Укрзалізниці виконують доволі важку роботу, тому за це вони отримують відповідні заробітні плати, які залежать від деяких чинників. Зокрема, найбільш популярною в УЗ є вакансія провідника.

Сайт Pro Гроші розповідає, які зарплати отримують працівники Укрзалізниці.

Скільки платять в УЗ

Найбільш популярною вакансією в Укрзалізниці є професія провідника потяга. Їх в країні доволі багато. При цьому, провідники на українських залізничних дорогах отримують доволі непогані заробітні плати. Зокрема, в середньому таким особам платять 25 тисяч гривень щомісяця. Тобто, це 291 тисяча гривень на рік, 6 тисяч на тиждень або 150 гривень в годину).

Також, на платформах з пошуку роботи в інтернеті можна знайти чимало вакансій машиністів поїздів. Зокрема, заробітна плата таких осіб здебільшого залежить від досвіду, а також від обсягу виконаної роботи. Тобто, якщо у машиніста буде більша кількість рейсів, відповідно, він буде отримувати більші гроші.

Якщо ж взяти до уваги дані з платформи з пошуку роботи work.ua, то тут зазначається, що заробітні плати машиністів на українських залізничних дорогах становлять близько 22 тисяч гривень щомісяця.

Крім того, у відкритому доступі є чимало інших вакансій в Укрзалізниці:

  • токар – від 15 000 грн;
  • інженер-технолог – від 10 800 грн;
  • бухгалтер – від 11 000 грн;
  • інженер з охорони праці – від 14 000 грн;
  • фрезерувальник – від 14 000 грн;
  • водій категорії В – від 12 700 грн;
  • електромеханік зв'язку – від 8 000 грн;
  • провідний інженер відділу – від 20 000 грн.

Для того, щоб потрапити на роботу в УЗ можна звернутися безпосередньо до самої компанії або ж ознайомитися з вакансіями, які доступні на платформах з пошуку роботи (work.ua, robota.ua тощо).

При цьому слід звернути увагу, що на деякі посади можна потрапити лише за наявності відповідної освіти.

Нагадаємо, ми писали, скільки заробляють зірки українського спорту. Також ми повідомляли, хто з вчителів може отримувати заробітну плату у розмірі 40 тисяч гривень.

google Pro Гроші в Telegram google Pro Гроші в Google News

Стрічка новин

Дивитися всі

Ексклюзив редакції

Колаж: Дар'я Давиденко
Кар'єра

Чи реально заробляти на фрилансі від 1 000 доларів: українець поділився історією успіху

Українець з досвідом у фрилансі розповів, що грає важливу роль при переході з офіційної роботи, і дав поради новачкам, як вийти на стабільний рівень заробітку

Дивитися всі
Продовжуючи перегляд сайту, ви погоджуєтесь з тим, що ознайомилися з оновленою політикою конфіденційності, та погоджуєтесь на використання файлів cookie.